23.7 C
Kyiv
П’ятниця, 20 Вересня, 2024

Пакети допомоги США для ЗСУ дедалі менші: ЗМІ виявили причини
(apostrophe.ua)

Найпопулярніші

Пакети військової допомоги Україні від Сполучених Штатів Америки в останні місяці стали меншими через скорочення власних запасів Пентагону.

Про це повідомили журналісти телеканалу CNN, посилаючись на американських чиновників.

За словами співрозмовників, у Вашингтоні не передають великі обсяги допомоги, оскільки побоюються, що обороноздатність самих США поставлять під загрозу.

Через це Міністерство оборони попросило Конгрес США дати більше часу на освоєння 6 млрд доларів, що передбачені на озброєння та оснащення Збройних сил України. Доступ до коштів може бути закрито у разі невикористання до кінця цього місяця.

Це інша поведінка, аніж було рік тому, коли адміністрація президента США просила Конгрес якнайшвидше схвалити додаткове фінансування України.

За даними CNN, з квітня пакети допомоги Україні не перевищували 400 млн доларів, а вартість левової частки пакетів була в межах 125-250 млн доларів. Скорочення допомоги пов’язане також з темпами виробництва, які недостатні для одночасного постачання ЗСУ і наповнення запасів Міноборони. Особливо йдеться про артснаряди калібру 155 мм і зенітно-ракетних комплексів Patriot.

До початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну Сполучені Штати щомісяця виробляли до 15 тис. боєприпасів калібру 155 мм, зараз – 40 тис. снарядів.

Проте Пентагону все одно потрібно більше року для досягнення своєї мети з виробництва 100 тис. снарядів щомісяця. Відповідний процес збільшення виробництва йде за графіком, і триватиме роки, вимагаючи нових потужностей, розширення підприємств і бажання Конгресу виділяти кошти, повідомили джерела CNN.

Раніше ми писали, що США готують новий “суттєвий” пакет допомоги Україні.

Апостроф

Цікаве

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Останні новини