Мабуть, багато хто з дитинства пам’ятає смак маринованих помідорів з цибулею – він був найпопулярнішим в українських господинь. І не дивно – це смачна та ароматна закуска, яка підійде до будь-яких зимових обідів і вечерь. Мариновані помідори зберігають свій вигляд, мають пікантний смак та аромат.
theLime пропонує приготувати помідори за класичним рецептом авторки блогу “Прості рецепти Марії Щербатюк”.
Читайте також: “П’яні” мариновані помідори з горілкою – ваші гості будуть в захваті.
Цей рецепт не включає нічого зайвого – лише помідори, цибуля, парасольки кропу, лаврове листя і духмяний перець. Однак попри такий простий склад, помідори виходять надзвичайно смачними, вони не втрачають свій томатний присмак і виходять дуже ароматними. Ще один великий плюс – стерилізувати банки за цим рецептом не потрібно.
Інгредієнти на 1 л банку
- Помідори – 0,5 кг
- Цибуля – 1 шт.
- Лавровий лист
- Перець чорний горошком
- Петрушка
- Цукор – 5 ч.л.
- Сіль – 2 ч.л.
- Оцет 9% – 5 ч.л
Читайте також: Мариновані помідори з часником “Під снігом” – цей рецепт проситимуть усі.
Як замаринувати помідори з цибулею
Помідори, петрушку й парасольки кропу миємо, цибулю чистимо і нарізаємо кільцями середньої товщини.
Помідори і спеції викладаємо в стерилізовані банки, куди на дно кладемо кріп, лаврові листи й горошини перцю. Кільця цибулі викладаємо зверху на помідори і перекладаємо шарами, додаємо гілочку петрушки.
Готові банки з помідорами заливаємо окропом і залишаємо на 15-20 хвилин. Через 20 хвилин воду з банок зливаємо в каструлю і готуємо на її основі маринад – додаємо цукор, сіль і оцет і доводимо маринад до кипіння.
Готовим маринадом заливаємо банки з помідорами і закриваємо їх металевими кришками.
Читайте також: Аджика з яблуками без оцту на зиму: її ніжний смак не залишить байдужими нікого.
Банки перевертаємо, укутуємо ковдрою й залишаємо до повного остигання.
Зберігати мариновані помідори слід в темному прохолодному місці.