“Сира” аджика з аспірином — це популярний спосіб приготування. Варити її не потрібно, адже в ній використовується аспірин як консервант. Така аджика має більш яскравий колір і зберігає більшу кількість корисних речовин в порівнянні з іншими способами приготування.
Як готувати “сиру” аджику без варіння, розповіли на сайті “Шуба”.
Читайте також: Аджика з болгарського перцю без помідорів – пікантна закуска по-новому.
Для приготування аджики “сирим” способом, слід вибирати солодкі та ароматні помідори, бо саме вони будуть визначати смак готового продукту. Також важливим є і вибір солодкого перцю – він теж має бути стиглим та м’ясистим.
Консервантом у цій аджиці виступає аспірин. Його використовують для знищення бактерій і продовження зберігання закрутки. В цьому рецепті знадобиться 3 таблетки аспірину – по одній на кожен літр сирої аджики.
Соус за цим рецептом готується неймовірно просто і швидко. Всі інгредієнти потрібно просто пропустити через м’ясорубку!
Важливо: сиру аджику треба зберігати в прохолодному місці. Низькі температури та аспірин забезпечать довший термін її збереження.
Читайте також: Сира аджика з перцем чилі – пекучий рецепт від Лізи Глінської.
Інгредієнти
- Томати – 1 кг
- Перець червоний гострий – 2 шт.
- Перець червоний солодкий – 500 г
- Часник, головка – 1 шт.
- Сіль кам’яна – 2 ст. л.
- Цукор – 1 ст. л.
Як готувати “сиру” аджику з аспірином
Всі овочі миємо, у помідорів видаляємо плодоніжки і розрізаємо їх навпіл. Перці очищуємо від серцевини та насіння, нарізаємо шматочками. Часник очищуємо.
Всі підготовлені овочі пропускаємо через м’ясорубку або подрібнюємо у блендері. Овочеву масу складаємо у миску і заправляємо сіллю і цукром та перемішуємо. Три таблетки аспірину слід розтерти в порошок у ступці, всипати в аджику і добре розмішати.
Банки й кришки миємо та стерилізуємо у гарячій воді 4-5 хвилин. Після цього даємо їм охолонути й висохнути.
В чисті і сухі банки розкладаємо аджику, закриваємо кришками і ставимо в холодильник на зберігання.
Читайте також: Аджика з хроном без варіння: надовго на столі не затримається.
Поради для приготування аджики аспірином
Зберігати таку аджику треба в холодильнику або в прохолодному місці. Вона буде готова до вживання через декілька днів.
Використовуйте аспірин з обережністю, оскільки він є лікарським засобом. Не зловживайте його кількістю – додавайте тільки ту кількість, яка зазначена в рецепті.
Якщо не впевнені у правильності приготування, краще використовувати традиційні методи консервування без аспірину – зі стерилізацією.