14.3 C
Kyiv
П’ятниця, 20 Вересня, 2024

Баклажани по-корейськи – рецепт пікантної закуски
(apostrophe.ua)

Найпопулярніші

Баклажани по-корейськи мають дуже цікавий і пікантний смак, тож ця закуска сподобається навіть тим, хто не є фанатом корейської кухні До того ж всі інгредієнти для приготування цієї страви можна знайти в найближчому супермаркеті або на ринку.

Власним рецептом баклажанів по-корейськи поділилася авторка Youtube-каналу “Життя зі смаком”.

Читайте також: Мусака з баклажанів – рецепт традиційної грецької запіканки.

Ці баклажани неймовірно смачні, а їхній зовнішній вигляд стане прикрасою будь-якого святкового столу або ж пікантним доповненням до обіду у звичайний будній день. Секрет страви криється у цікавому соусі, яким заправляються обсмажені шматочки баклажанів і болгарських перців. Приготуйте, гості точно оцінять ваші старання і фантазію!

Інгредієнти

  • Баклажани – 1200 г
  • Солодкий перець – 400 г
  • Крохмаль 3 – 4 ст. ложки
  • Рослинна олія – 400мл
  • Часник – 4 зубчики

Для соусу

  • Вода – 150 мл
  • Соєвий соус – 4 ст. ложки
  • Цукор – 1 ст. ложка
  • Сіль – 1/2 чайної ложки
  • Чорний перець – 1/2 чайної ложки
  • Крохмаль – 1/2 ст. ложки
  • Оцет яблучний або рисовий – 2 столові ложки

Приготування баклажанів по-корейськи

Баклажани чистимо від шкірки і нарізаємо на брусочки середнього розміру. Солимо і зливаємо зайвий сік, що пустять баклажани.

Перець очищуємо від насіння і нарізаємо на шматочки.

Баклажани складаємо в пакет і додаємо до них 2 столові ложки крохмалю. Закриваємо пакет і перемішуємо баклажани, щоб кожен шматочок обвалявся в крохмалі.

Таку ж процедуру проводимо і для шматочків перців.

Нагріваємо 400 мл соняшникової олії і обсмажуємо в ній шматочки баклажанів та перців до хрумкої золотавої скоринки.

Готуємо соус

Вливаємо в каструлю 150 мл води і додаємо 4 столові ложки соєвого соусу, одну столову ложку цукру, по пів чайної ложки солі та перцю, дві столові ложки яблучного чи рисового оцту і пів столової ложки крохмалю. Постійно помішуючи, доводимо до кипіння і варимо 30 секунд, не припиняючи мішати.

Обсмажені баклажани та перець складаємо у тарілку і присипаємо натертим часником. Зверху поливаємо обсмажені овочі соусом, обережно перемішуємо і складаємо на тарілку. Перед подачею на стіл можна посипати білим кунжутом.

Баклажани по-корейськи готові! Смачного!

Цікаві новини для вас:

  1. Баклажанна ікра по-грузинськи – до рецепту входить особливий інгредієнт.
  2. Соус сацебелі на зиму: як приготувати “родзинку” грузинської кухні.
  3. Бабагануш з баклажанів – приготуйте популярну східну закуску.

Апостроф

Цікаве

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Останні новини