Корисні поради від шеф-кухаря з приготування смаженої картоплі
Якщо ви вважаєте себе майстром зі смаженої картоплі, то цей рецепт від Володимира Ярославського доведе, що вам ще є чого повчитися.
Читайте також: Баклажани в аджиці – незвичайний рецепт смачного салату на зиму
Інгредієнти для приготування цього гарніру нечисленні та прості: картопля, солодкий перець, томат, часник і підчеревина. Ось з такого економнабору суддя «МастерШеф» Володимир Ярославський створює справжню еталонну смажену картоплю.
Інгредієнти:
- Картопля 8 шт
- Цибуля 3 шт
- Перець солодкий 1 шт
- Томати 1 шт
- Часник 3 зубки
- Петрушка 1 пучок
- Сіль, перець чорний мелений та духмяний за смаком
- Свиняча підчеревина 300 г
Спосіб приготування:
Підчеревину наріжте дрібненько і добре висмажте, як шкварки. Якщо вона дуже м’ясна, додайте трохи олії. Можна смажити одразу на олії без мʼяса та сала, теж буде дуже смачно!
Відкладіть підчеревину окремо, а на жирі почніть смажити картоплю, яку попередньо треба почистити, нарізати напівкільцями товщиною десь 4 мм.
Коли покладете картоплю на сковороду, зробіть середній вогонь. Добре обсмажте картоплю з одного боку і тільки потім переверніть на другий бік.
Коли таким чином картопля підсмажиться до половини готовності, додайте нарізану дуже тонкою соломкою цибулю. Посипте сіллю та молотими перцями, закрийте кришкою й зменште вогонь.
Томати й перець наріжте невеликими шматочками й покладіть до картоплі. Можна додати трохи олії й солі за потреби.
Тушкуйте картоплю, іноді перемішуючи, на повільному вогні хвилин 12-15. Потім додайте подрібнений часник й зелень, шкварки та перемішайте.
Раніше ми публікували незвичайний, але дуже смачний рецепт джему з гострого перцю та кизилу від господині із Запоріжжя.