Шарлотка – це вид випічки, який не вимагає особливих зусиль. Однак є ще простіший спосіб приготування шарлотки – для суперлінивих. Для нього навіть не потрібно вимішувати тісто, знадобиться звичайний білий хліб або вчорашня здобна випічка.
Рецепт, який опублікували на сайті Оdzywianie.wprost, скоротить час приготування максимально.
Читайте також: Сливовий пиріг із газети “Нью-Йорк Таймс” – рецепт, який став легендою.
Для лінивої шарлотки з білого хліба потрібно змішати всі інгредієнти та залити основу заливкою з молока, вершкового масла та цукру. А от яблук для цього рецепту потрібно багато – 600 грамів, їх слід нарізати тонкими скибками.
Така шарлотка допоможе вам використати відходи хліба та випічки і ви легко перетворите їх на чудовий десерт.
Інгредієнти
- Хліб білий – 350 г
- Яблуко – 600 г
- Яйця курячі – 2 шт.
- Масло вершкове 73% – 50 г
- Молоко 2,5% – 300 мл
- Цукор – 30 г
- Кориця мелена – 10 г
Читайте також: Простий рецепт запашних сінабонів: як приготувати булочки з корицею в сметанковій заливці.
Як приготувати ліниву шарлотку з білого хліба
Яблука слід очистити від шкірки, видалити серцевину та дрібно нарізати. Щоб яблука не потемніли, їх можна збризнути лимонним соком.
Дрібно наріжте хліб чи здобну випічку.
Яйця треба збити, а вершкове масло розтопити в каструлі. З’єднуємо молоко, розтоплене масло, яйця та цукор і гарно все вимішуємо.
Утвореною масою заливаємо хліб і залишаємо на 15-20 хвилин, щоб він став м’яким. Ретельно все перемішуємо.
Читайте також: Вишневий пиріг з пісочного тіста – класичний рецепт американських господинь: як його приготувати.
Формуємо шарлотку
Форму для випікання застеліть пергаментним папером. Вилийте в форму 2/3 тіста, а потім додайте яблука. Рівномірно розподіліть яблука у формі.
Залийте рештою тіста і випікайте в розігрітій до 180°С духовці близько 40 хвилин. Готову шарлотку притрусіть корицею!
Смачного!