Осіннє меню – як приготувати смачну печеню з гарбуза та м’яса
Гарбузова печеня з м’ясом – осіння страва, приготувати яку пропонують на сайті “Етнохата”. Де стверджують, що це неймовірно смачна, поживна та корисна страва, калорійність якої доволі низька, всього 60 ккал на 100 грамів, тож споживання такої печені не має зашкодити фігурі.
Читайте також: Час для яблучних пирогів з корицею – готуємо за рецептом української господині
Що потрібно:
– 600 грамів нежирної яловичини,
– 500-600 грамів м’якоті гарбуза,
– 2 шт солодкого перцю,
– 2 зубчики часнику,
– свіжа зелень та сіль до свого смаку.
Як готувати
Гарбуз очистити від шкірки, солодкий перець від серцевини та насіння, м’ясо зачистити від плівок. Овочі та м’ясо порізати невеликим «кубиком», часник та зелень також подрібнити.
В жаростійку форму викласти половину овочів, злегка присолити та розрівняти, далі зробити шар з м’яса, його також посолити та посипати часником і подрібненою зеленню, викласти останній шар з овочів що лишилися.
Читайте також: Як приготувати лечо за авторським рецептом – перевірено на собі
Накрити форму для запікання шаром фольги та готувати в духовій шафі 60-65 хвилин, при температурі 180-200 градусів. Дивіться по готовності залежно від вашої духовки.
Ми писали, як цікаво приготувати класичний плов з гарбузом та м’ясом.