Є страви, які складають світове кулінарне надбання – їх обов’язково треба спробувати бодай раз у житті. До них можна сміливо віднести український борщ, іспанську паелью, французький круасан, канадський кленовий сироп, кавказький шашлик та близькосхідний хумус. У цьому переліку і справжній єврейський форшмак, який можна дуже легко і просто приготувати на власній кухні.
Рецептом справжнього єврейського форшмаку від шефині одного одеського ресторану поділилася фудблогерка Валентина Кущ на своїй сторінці в Instagram.
Читайте також: Бабагануш з баклажанів – приготуйте популярну східну закуску.
За її словами, це максимально аутентичний рецепт.
“Оселедчика краще брати слабої солі, а ще краще “дунайку”. Взагалі сюди підходить оселедець не першого сорту, а як кажуть одесити “ржавий”, – розкрила Валентина секрет страви.
Інгредієнти:
- Оселедець – 2 шт
- Яйця відварені – 2 шт
- Кисле яблуко – 1
- Цибуля – 1 шт (маленька)
- Масло вершкове – 70-90 г
- Булочка – 1 шт;
- Молоко для замочування(можна додати трішки вершків)
Як приготувати справжній форшмак
Оселедець чистимо від кісток і нарізаємо філе – його треба порубати дрібно ножем. Вважається, що форшмак треба різати саме ножем (ну на крайній випадок мʼясорубка).
Булочку чистимо від скоринки і замочуємо в молоці.
До оселедця додаємо натерте на максимально мілку тертку яблуко без шкірки.
Читайте також: Ікра з синеньких по-одеськи – рецепт бабусі Савви Лібкіна.
“Яблучко обов’язково має бути кислим. Якщо яблуко не кисле, то в кінці за смаком можна додати трішки лимону”, – пояснила блогерка.
Далі натираємо на тертку цибулю і яйця.
Булочку відтискаємо від лишньої рідини і додаємо до оселедця.
Додаємо мʼякого (саме м’якого!) вершкового масла і все ретельно перемішаємо. Особливо смакує з тостами з чорного хліба.
Смачного!