Ця закуска на зиму нікого не залишить байдужими – мариновані помідори у виноградному листі дуже смачні і ефектно виглядають, а спеції додають пікантності і аромату.
Цікавим рецептом консервування помідорів поділилися на сайті “Шуба”.
Читайте також: “П’яні” мариновані помідори з горілкою – ваші гості будуть в захваті.
Секрет приготування полягає в тому, що кожен помідор треба загорнути у виноградне листя. Воно додає незвичного смаку і помідорам, і маринаду – схоже на смак долми, тільки консервовану. У такий спосіб можна закрити помідори невеликого розміру або помідори чері.
Виноградне листя спочатку треба залити окропом на 5-7 хвилин, щоб воно стало м’яким. Для консервування будемо застосовувати рецепт подвійної обробки: спочатку помідори заллємо окропом, а потім з цієї води приготуємо маринад.
Смаку і аромату помідорам у виноградному листі нададуть часник, духмяний перець і парасольки кропу.
Інгредієнти на три літрових банки
- Томати – 12 шт.
- Листя виноградне – 25 шт.
- Вода – 550 мл
- Зубки часнику – 1 шт.
- Цукор – 2 ч. л.
- Сіль – 1.5 ч. л.
- Оцет 9% – 10 мл
- Перець чорний, горошок – 6 шт.
- Перець духмяний, горошок – 3 шт.
- Кріп, парасольки – 1 шт.
Читайте також: Мариновані помідори з цибулею – класичний рецепт, який люблять всі.
Приготування помідорів у виноградному листі
Підготуємо овочі і виноградне листя – невеликі помідори або ж помідори чері треба добре помити і наколоти зубочисткою або шпажкою біля плодоніжки.
Помите виноградне листя заливаємо окропом на 5 хвилин, а потім охолоджуємо.
На дно вимитої і сухої 1-літрової банки кладемо парасольку кропу, 1-2 виноградних листки, часник, спеції.
Пропарений виноградний лист або два маленьких викладаємо на дошку яскравим боком донизу, по центру кладемо помідор і загортаємо його у листя. Загорнуті у листі помідори викладаємо у банку.
Читайте також: Мариновані помідори з часником “Під снігом” – цей рецепт проситимуть усі.
Наповнені помідорами банки заливаємо окропом до самого верху, накриваємо кришкою і рушником і залишаємо на 30-40 хвилин.
Зливаємо воду з банок у каструлю, додаємо цукор, сіль і доводимо до кипіння. Після того, як маринад прокипить 2-3 хвилини, додаємо оцет.
Киплячим розсолом заливаємо помідори до верху і закриваємо металевими кришками. Перевертаємо банки і вкутуємо ковдрою, залишивши до повного охолодження. Мариновані помідори у виноградному листі зберігаємо у прохолодному місці.