-0.7 C
Kyiv
Четвер, 19 Грудня, 2024

Справжня грузинська аджика – класичний рецепт
(apostrophe.ua)

Найпопулярніші

Аджика – це грузинська та абхазька ароматна гостра приправа. У класичному варіанті вона є пастою виключно з червоного перцю, часнику, солі і прянощів.

Власним рецептом приготування грузинської аджики поділилася авторка Youtube-каналу “Cooking with Franco and Marta”.

Читайте також: Аджика з болгарського перцю без помідорів – пікантна закуска по-новому.

Деякі рецепти аджики можуть включати свіжу кінзу та волоські горіхи. Також для солодкого смаку в аджику додають помідори, яблука, моркву чи сливи, однак із традиційною аджикою такий соус має мало спільного.

Класична грузинська аджика завдяки своїй рецептурі дуже добре зберігається і не втрачає смакових якостей. Її можна використовувати як добавку до різних соусів та страв.

Пропонуємо приготувати справжню грузинську аджику за класичним рецептом.

Інгредієнти:

  • червоний гострий перець 500 г
  • 3 зубчики часнику
  • сіль 50 г або 2 столові ложки
  • 1 столова ложка сухого коріандру (кінзи)
  • 1 столова ложка приправи “Хмелі-сунелі”

Як приготувати справжню грузинську аджику

Червоний гострий перець очищуємо від плодоніжок і складаємо в чашу блендера цілими стручками разом з кісточками.

Додаємо 3 зубчики часнику, сіль, сушену кінзу і приправу “Хмелі-сунелі”.

Всі інгредієнти подрібнюємо блендером до однорідної пастоподібної маси і складаємо в чисті сухі банки.

Закриваємо кришками.

Читайте також: Сира аджика з перцем чилі – пекучий рецепт від Лізи Глінської.

Зберігається така аджика у холодильнику кілька місяців.

Цікаві новини для вас:

  1. Аджика з буряком на зиму: спробуйте – і будете готувати тільки її.
  2. Соус сацебелі на зиму: як приготувати “родзинку” грузинської кухні.
  3. Аджика з хроном без варіння: надовго на столі не затримається.

Апостроф

Цікаве

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Останні новини