Аджика – це грузинська та абхазька ароматна гостра приправа. У класичному варіанті вона є пастою виключно з червоного перцю, часнику, солі і прянощів.
Власним рецептом приготування грузинської аджики поділилася авторка Youtube-каналу “Cooking with Franco and Marta”.
Читайте також: Аджика з болгарського перцю без помідорів – пікантна закуска по-новому.
Деякі рецепти аджики можуть включати свіжу кінзу та волоські горіхи. Також для солодкого смаку в аджику додають помідори, яблука, моркву чи сливи, однак із традиційною аджикою такий соус має мало спільного.
Класична грузинська аджика завдяки своїй рецептурі дуже добре зберігається і не втрачає смакових якостей. Її можна використовувати як добавку до різних соусів та страв.
Пропонуємо приготувати справжню грузинську аджику за класичним рецептом.
Інгредієнти:
- червоний гострий перець 500 г
- 3 зубчики часнику
- сіль 50 г або 2 столові ложки
- 1 столова ложка сухого коріандру (кінзи)
- 1 столова ложка приправи “Хмелі-сунелі”
Як приготувати справжню грузинську аджику
Червоний гострий перець очищуємо від плодоніжок і складаємо в чашу блендера цілими стручками разом з кісточками.
Додаємо 3 зубчики часнику, сіль, сушену кінзу і приправу “Хмелі-сунелі”.
Всі інгредієнти подрібнюємо блендером до однорідної пастоподібної маси і складаємо в чисті сухі банки.
Закриваємо кришками.
Читайте також: Сира аджика з перцем чилі – пекучий рецепт від Лізи Глінської.
Зберігається така аджика у холодильнику кілька місяців.
- Раніше ми розповіли, як приготувати малосольні помідори за добу.
- Читайте також на theLime, як приготувати аджику з яблуками без оцту на зиму.