Якщо у вас на грядці є помідори, яким не вистачило сонця і тепла, щоб налитися кольором і дозріти, приготуйте з них цей оригінальний салат на зиму за корейським рецептом. В ньому морква надає солодкого смаку зеленим помідоркам, а часник і мелений перець – аромату, що посилює кисло-солодкі нотки страви.
Рецептом зелених помідорів по-корейськи на зиму поділилися автори каналу “Сім’я Григоряк”.
Читайте також: “П’яні” мариновані помідори з горілкою – ваші гості будуть в захваті.
У цій закусці просто ідеальне поєднання зелених помідорів і моркви. Важливо, щоб морква була натерта на спеціальну тертку. Спочатку потрібно замаринувати всі овочі на 3 години, а потім швидко проварити і закрити в банки. Цей рецепт розрахований на 2 кг помідорів, якщо у вас більше овочів, просто збільшуйте пропорцію.
Інгредієнти
- Томат зелений – 2 кг
- Морква – 750 г
- Часник, головка – 40 г
- Цукор – 100 г
- Олія – 120 мл
- Оцет 9% – 130 мл
- Сіль – 80 г
- Перець чорний мелений – 5 г
- Перець чорний, горошок – 5 шт.
- Приправа для моркви по-корейськи – 20 г
Читайте також: Мариновані помідори з цибулею – класичний рецепт, який люблять всі.
Для вказаної кількості зелених помідорів знадобиться дві-три 1-літрові банки, які попередньо треба простерилізувати.
Зелені помідори слід помити і нарізати тонкими скибочками. Моркву чистимо і натираємо на тертці для моркви по-корейськи. 6-7 зубчиків часнику чистимо і також натираємо на середню тертку.
Всі підготовлені інгредієнти викладаємо у каструлю чи металеву миску, додаємо оцет, олію, цукор, сіль, перець, приправу і добре перемішуємо. Залишаємо овочі на 3 години маринуватися.
Читайте також: Мариновані помідори з часником “Під снігом” – цей рецепт проситимуть усі.
Через 3 години ставимо ємність з овочами на вогонь, доводимо масу до кипіння і проварюємо, помішуючи, 15 хвилин.
Розкладаємо салат у стерилізовані банки, накриваємо кришками й ставимо їх у велику каструлю з теплою водою для стерилізації. Доводимо воду до кипіння і стерилізуємо банки на помірному вогні 30 хвилин.
Банки закриваємо металевими кришками, перевертаємо вверх дном і укутаємо ковдрою. Залишаємо банки до повного остигання і зберігаємо у прохолодному місці.
Смачного!