3.7 C
Kyiv
Середа, 18 Грудня, 2024

Зелені помідори по-корейськи – рецепт
(apostrophe.ua)

Найпопулярніші

Якщо у вас на грядці є помідори, яким не вистачило сонця і тепла, щоб налитися кольором і дозріти, приготуйте з них цей оригінальний салат на зиму за корейським рецептом. В ньому морква надає солодкого смаку зеленим помідоркам, а часник і мелений перець – аромату, що посилює кисло-солодкі нотки страви.

Рецептом зелених помідорів по-корейськи на зиму поділилися автори каналу “Сім’я Григоряк”.

Читайте також: “П’яні” мариновані помідори з горілкою – ваші гості будуть в захваті.

У цій закусці просто ідеальне поєднання зелених помідорів і моркви. Важливо, щоб морква була натерта на спеціальну тертку. Спочатку потрібно замаринувати всі овочі на 3 години, а потім швидко проварити і закрити в банки. Цей рецепт розрахований на 2 кг помідорів, якщо у вас більше овочів, просто збільшуйте пропорцію.

Інгредієнти

  • Томат зелений – 2 кг
  • Морква – 750 г
  • Часник, головка – 40 г
  • Цукор – 100 г
  • Олія – 120 мл
  • Оцет 9% – 130 мл
  • Сіль – 80 г
  • Перець чорний мелений – 5 г
  • Перець чорний, горошок – 5 шт.
  • Приправа для моркви по-корейськи – 20 г

Читайте також: Мариновані помідори з цибулею – класичний рецепт, який люблять всі.

Для вказаної кількості зелених помідорів знадобиться дві-три 1-літрові банки, які попередньо треба простерилізувати.

Зелені помідори слід помити і нарізати тонкими скибочками. Моркву чистимо і натираємо на тертці для моркви по-корейськи. 6-7 зубчиків часнику чистимо і також натираємо на середню тертку.

Всі підготовлені інгредієнти викладаємо у каструлю чи металеву миску, додаємо оцет, олію, цукор, сіль, перець, приправу і добре перемішуємо. Залишаємо овочі на 3 години маринуватися.

Читайте також: Мариновані помідори з часником “Під снігом” – цей рецепт проситимуть усі.

Через 3 години ставимо ємність з овочами на вогонь, доводимо масу до кипіння і проварюємо, помішуючи, 15 хвилин.

Розкладаємо салат у стерилізовані банки, накриваємо кришками й ставимо їх у велику каструлю з теплою водою для стерилізації. Доводимо воду до кипіння і стерилізуємо банки на помірному вогні 30 хвилин.

Банки закриваємо металевими кришками, перевертаємо вверх дном і укутаємо ковдрою. Залишаємо банки до повного остигання і зберігаємо у прохолодному місці.

Смачного!

Цікаві новини для вас:

  1. Баклажанна ікра по-грузинськи – до рецепту входить особливий інгредієнт.
  2. Соус сацебелі на зиму: як приготувати “родзинку” грузинської кухні.
  3. Бабагануш з баклажанів – приготуйте популярну східну закуску.

Апостроф

Цікаве

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Останні новини