2.1 C
Kyiv
Середа, 18 Грудня, 2024

Шарлотка без цукру та борошна
(apostrophe.ua)

Найпопулярніші

Цю шарлотку можна їсти без жодних вагань навіть тим, хто стежить за фігурою і намагається схуднути – вона має мінімум калорій, в тісті немає борошна та цукру і взагалі вона дуже смачна. Секрет приготування в особливому інгредієнті – вівсяних пластівцях.

Власним рецептом дієтичної шарлотки поділилася фітнестренерка yana_powerpilates_metz.

Читайте також: Шарлотка з білого хліба для суперлінивих – так просто ще не було.

Цю шарлотку можна їсти цілодобово і не хвилюватися за фігуру. Замість борошна у ній вівсяні пластівці швидкого приготування. Їх треба залити дуже теплим молоком, завдяки чому вони перетворяться на ніжну масу. Також до шарлотки можна додати трохи тертих горіхів і кілька шматочків шоколаду.

Інгредієнти

  • Молоко 2,5% – 100 мл
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Пластівці вівсяні – 150 г
  • Розпушувач – 5 г
  • Яблуко – 2 шт.
  • Кориця мелена – за смаком

Додатково:

  • Мелені горіхи – за смаком
  • Шоколад – за смаком

Читайте також: В Швейцарії йому присвятили ярмарок: як приготувати швидкий цибулевий пиріг.

Як спекти шарлотку без цукру та борошна

Вівсянку треба залити гарячим молоком, накрити й залишити запарюватися.

Яйця збиваємо до білого кольору і додаємо до запареної вівсянки. Всипаємо розпушувач і ретельно вимішуємо вінчиком.

Яблука чистимо від шкірки і серцевинок, нарізаємо на тонкі скибочки й викладаємо на дно застеленої пергаментом форми. Їх можна посипати корицею, якщо вам до вподоби її смак.

Зверху на яблука виливаємо тісто, викладаємо решту яблук, горіхи і шматочки шоколаду. Випікаємо шарлотку в розігрітій до 180 °С духовці 30 хвилин.

Цікаві новини для вас:

  1. Як приготувати італійську чіабату на воді: простий рецепт.
  2. Сливовий пиріг із газети “Нью-Йорк Таймс” – рецепт, який став легендою.
  3. Як приготувати знамениті булочки “Сінабон” – простий рецепт від Євгена Клопотенка.

Апостроф

Цікаве

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Останні новини