Цю шарлотку можна їсти без жодних вагань навіть тим, хто стежить за фігурою і намагається схуднути – вона має мінімум калорій, в тісті немає борошна та цукру і взагалі вона дуже смачна. Секрет приготування в особливому інгредієнті – вівсяних пластівцях.
Власним рецептом дієтичної шарлотки поділилася фітнестренерка yana_powerpilates_metz.
Читайте також: Шарлотка з білого хліба для суперлінивих – так просто ще не було.
Цю шарлотку можна їсти цілодобово і не хвилюватися за фігуру. Замість борошна у ній вівсяні пластівці швидкого приготування. Їх треба залити дуже теплим молоком, завдяки чому вони перетворяться на ніжну масу. Також до шарлотки можна додати трохи тертих горіхів і кілька шматочків шоколаду.
Інгредієнти
- Молоко 2,5% – 100 мл
- Яйця курячі – 2 шт.
- Пластівці вівсяні – 150 г
- Розпушувач – 5 г
- Яблуко – 2 шт.
- Кориця мелена – за смаком
Додатково:
- Мелені горіхи – за смаком
- Шоколад – за смаком
Читайте також: В Швейцарії йому присвятили ярмарок: як приготувати швидкий цибулевий пиріг.
Як спекти шарлотку без цукру та борошна
Вівсянку треба залити гарячим молоком, накрити й залишити запарюватися.
Яйця збиваємо до білого кольору і додаємо до запареної вівсянки. Всипаємо розпушувач і ретельно вимішуємо вінчиком.
Яблука чистимо від шкірки і серцевинок, нарізаємо на тонкі скибочки й викладаємо на дно застеленої пергаментом форми. Їх можна посипати корицею, якщо вам до вподоби її смак.
Зверху на яблука виливаємо тісто, викладаємо решту яблук, горіхи і шматочки шоколаду. Випікаємо шарлотку в розігрітій до 180 °С духовці 30 хвилин.