1
Сьогодні готую аджику! Без цієї аджики не обходиться жоден обід або вечеря в моїй родині. Універсальна вона тому що можна її використовувати і як засмажку під час приготування будь-яких страв. А також можна намазати на хліб, приправити варену картоплю, макарони та інші гарніри.
Інгредієнти:
- перець червоний солодкий (болгарський) – 10 кг
- помідори – 3,5 кг
- морква – 1 кг
- часник – 500 г
- гострий перець – 400 г
- олія рослинна – 500 мл.
- чорний мелений перець – 1 ст. л.
- мелений коріандр – 1 ст. л.
- сіль – 150 г
- цукор – 80 г
- оцет 70% – 3 ст. л. (або 200 мл. 9% оцту)
Приготування:
Червоний перець нарізаю кусочками і перетираю в м’ясорубці.
Помідори без шкірки, гострий перець також пропускаю через м’ясорубку. Часник і моркву натираю на терці.
В каструлі вливаю олію, викладаю часник, обжарюю декілька хвилин, одразу додаю коріандр, перець, перемішую.
Тоді додаю моркву і обжарюю до готовності моркви.
Вливаю перець, перемішую, готую на середньому вогні 10 хвилин.
Вливаю помідори і перемішую.
Залишаю кип’ятити на 10 хвилин.
Всипаю цукор та сіль, перемішую. Зменшую вогонь та кип’ячу хвилин 15 до готовності. В кінці додаю оцет.
Розливаю по стерилізованих банках та закручую кришками. Ставлю в тепло. У мене вийшло 8 літрових банок не гострої аджики, яку можна додавати в іду і до зажарки.
Якщо хочете варіант по гостріше, то додаю в кінці гострий перець і кип’ячу ще 10 хвилин. Гострої аджики у мене вийшло 6 по 0,6 літрових банок. Цю аджику люблю намазувати на хліб і хай вам смакує!