Готую неймовірно смачний легенький тарт із заварним кремом та полуницею Готується просто, легко та із простих інгредієнтів!
Інгредієнти:
Тісто:
- 100 г вершкового масла
- 50 г цукру
- 200 г борошна
- 50 мл води
Крем:
- 2 яйця
- 40 г цукру
- 50 г кукурудзяного крохмалю
- 400 мл молока
- 100 г білого шоколаду
Сироп:
- 10 г желатину + 60 мл води
- 2 ст. л. цукру
- 100 мл води
- 300г полуниці
Приготування:
Крем:
В каструлі з товстим дном змішую яйця, цукор і крохмаль.
Вливаю молоко, перемішую і ставлю на вогонь, постійно помішуючи, доводжу до загустіння.
Гарячий крем переливаю до білого шоколаду, перемішую до однорідності. Накриваю плівкою в контакт та залишаю охолоджуватись.
Тісто:
До борошна додаю цукор і вершкове масло, руками перетираю у крихту.
Вливаю воду і замішую руками тісто.
Беру форму діаметром 22 см. і розподіляю тісто по формі.
Поверх тіста викладаю лист пергаменту і насипаю будь-який вантаж, у мене це горох з макаронами.
Випікаю у розігрітій духовці до 170 градусів 10 хвилин, потім вантаж забираю і випікаю ще 15 хвилин. Повністю охолоджую у формі, перекладаю на тарілку.
Викладаю поверх увесь крем. Кладу у холодильник.
Полуниці промиваю, нарізаю і викладаю на крем.
Сироп:
Желатин заливаю водою і даю набухнути. Воду і цукор доводжу до кипіння і додаю набухший желатин. Добре все перемішую і сиропом заливаю зверху тарт, ставлю ще в холодильник на 20 хвилин, хай смакує!