4.3 C
Kyiv
Середа, 18 Грудня, 2024

Пляцок, за який мене похвалила навіть свекруха! Рецепт мій авторський! Пляцок «Мамині квіти»
(lady.kyiv.ua)

Найпопулярніші

Пропоную вам новинку – рецепт пляцка «Мамині квіти». Рецепт мій авторський! Тут поєднані сирний корж та корж з румбамбаром.

Інгредієнти:

Сирний корж:

  • 1300 г сиру
  • 4-5 яєць
  • 80 г кукурудзяного крохмалю
  • 40 г сухого вишневого киселю
  • 150 г м’якого вершкового масла
  • 220 г цукру
  • 150 мл вишневого соку
  • 300 мл консервованих вишень
  • 200 мл пареного тертого маку
  • 2 ст. л. какао

Шоколадне тісто:

  • 250 г борошна
  • 1 ч. л. розпушувача
  • 100 г вершкового масла
  • 3 жовтки
  • 2 ст. л. сметани
  • 100 г цукру
  • какао 2 ст. л.

Корж з ревенем з вишнями:

  • 800 г ревеню
  • 3 ст. л. кукурудзяного крохмалю
  • 40 г вишневого або зі смаком ківі желе
  • 3-4 ст. л. цукру
  • 3 білки
  • 100 г цукру
  • 2 ст. л. кукурудзяного крохмалю
  • 200 мл консервованих вишень
  • жменя посічених волоських горіхів

Крем:

  • 500 мл молока
  • 40 г кукурудзяного крохмалю
  • 150 г цукру
  • 180-200 г вершкового масла

Приготування:

Сирний корж:

До сиру додаю жовтки, крохмаль, кисіль, 100 г цукру, м’якого масла, вишневого соку. Перетираю блендером до однорідності.

В окремій мисці білки збиваю з 120 г цукру до пишної маси. Додаю до сирної маси та перемішую ложкою.

Ділю на 2 однакові маси. До однієї додаю тертий мак і 150 мл вишень.

Викладаю у форму 25 на 30 см. пергамент, виливаю тісто і посипаю какао.

До другої маси додаю вишні, що залишились.

Тоді викладаю у форму.  Випікаю у розігрітій духовці до 170 градусів приблизно 60 хвилин. Потім повністю охолоджую.

Шоколадне тісто:

Борошно змішую з розпушувачем, перетираю у крихту з вершковим маслом. В окремій мисці змішую жовтки, сметану, цукор. З’єдную дві маси, замішую тісто.

В кінці додаю какао, ділю тісто на одну меншу і одну більшу частини. Обгортаю у плівку, меншу частину тіста кладу у морозильник на 30 хвилин, а більшу частину у холодильник на 30 хвилин.

Корж з ревенем з вишнями:

Ревень нарізаю кубиками, додаю крохмаль, перемішую.

Більшу частину тіста розкачую на пергаменті з борошном до розміру форми. Викладаю ревень поверх.

Присипаю сухим желе, посипаю цукром і викладаю вишні.

Змішую міксером білки з цукром до пишної маси, в кінці додаю крохмаль.

Тепер викладаю збиті білки, поверх на терці натираю тісто з морозилки, посипаю горіхами. Випікаю у розігрітій духовці до 170 градусів приблизно 45-50 хвилин.

Крем:

400 мл молока кип’ячу. Окремо змішую крохмаль, цукор і 100 мл холодного молока. Коли молоко закип’ятиться, вливаю цю масу і варю до загустіння, постійно помішуючи.

Перекладаю в іншу посудину, накриваю плівкою та залишаю охолоджуватись.

Збиваю міксером м’яке масло і поступово додаю крем, замішую до однорідності.

На сирний корж викладаю увесь крем, накриваю другим коржем. кладу в холодильник на ніч. смачного!

Lady

Цікаве

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Останні новини