1
Ділюсь з вами рецептом неймовірно смачного пляцка з кокосовою начинкою та шоколадного тіста! Пляцок із нашого дитинства, він дуже смачний!
Інгредієнти:
Шоколадне тісто:
- Яйця 9 шт.
- Цукор 180 г
- Борошно 120 г
- Какао 3 ст. л.
- Розпушувач 10 г
Кокосова начинка:
- Яєчні білки 6 шт.
- Цукор 300 г
- Кокосова стружка 150 г
Крем:
- Молоко 600 мл.
- Яєчні жовтки 6 шт.
- Цукор 300 г
- Ванільний цукор 25 г
- Крохмаль 3 ст. л.
- Вершкове масло 300 г
Шоколадна глазур:
- Вода 50 мл.
- Цукор 50 г
- Масло 50 г
- Какао 3 ст. л.
- Горілка 1 ст. л.
Приготування:
Шоколадне тісто:
Білки збиваю міксером до пишної маси, поступово додаю цукор і збиваю до пишності. Тоді частинами дода жовтки і збиваю до однорідності.
Додаю частинами борошно, розпушувач, какао і замішую вінчиком до однорідності.
Кокосова начинка:
У чаші міксера збиваю до пишної маси яєчні білки, поступово додаю цукор. Тоді додаю кокосову стружку і перемішую ложкою.
У форму 37 на 30 см. кладу пергамент і викладаю все шоколадне тісто. Поверх викладаю ложкою хаотично кокосову масу. Випікаю у розігрітій духовці до 180 градусів приблизно 45 хвилин.
Крем:
У молоко вливаю збиті виделкою жовтки.
Змішую цукор, ванільний цукор і крохмаль. Вливаю молочно-яєчну суміші і змішую вінчиком до однорідності.
Ставлю варитись на водяну баню, постійно помішуючи, до загустіння. Накриваю харчовою плівкою в контакт та залишаю охолоджуватись до кімнатної температури.
Тепер збиваю м’яке вершкове масло міксером і частинами додаю заварний крем і збиваю до однорідності і консистенції крему.
Накладаю крем на готовий і охолоджений корж. Кладу у холодильник до застигання.
Шоколадна глазур:
У каструлі змішую цукор і воду, кип’ячу.
Кладу масло, какао та перемішую до однорідності. В кінці додаю горілку та перемішую, вона для того, щоб глазур блистіла.
Перекладаю шоколадну глазур у кондитерський мішок і малюю ось такий візерунок поверх пляцка. Кладу у холодильник до застигання шоколаду.
Нарізаю і Смачного!