2
Сьогодні я розкажу, як приготувати ікру з огірків на зиму. Якщо ви не знаєте, що приготувати з перерослих огірків, то цей рецепт овочевого салату на зиму буде справжнім порятунком! Така огіркова ікра виходить дуже ніжною і ароматною, відмінно підходить до гарніру або основної страви.
Інгредієнти:
- огірки – 2 кг очищених
- цибуля – 600г
- морква – 600г
- перець – 600г
- помідори – 600г
- томатна паста – 140г
- часник – 1 головка
- масло рослинне – 200 мл
- сіль – 50 г
- цукор – 120г
- оцет 9% – 40 мл
Приготування:
Огірки (у мене великі) я мию і очищаю від шкірки. Дрібні можна не чистити. Пропускаю їх через м’ясорубку (можна як варіант натерти на тертці для дерунів або подрібнити блендером). Далі масу я солю, щоб огірки пустили сік, далі я його злию. Це потрібно для того, щоб в кінцевому результаті ікра була достатньо густою.
Цибулю також пропускаю через м’ясорубку і обсмажую її на олії до злегка золотистого кольору, а за цей час через м’ясорубку пропускаю моркву. Моркву відправляю до цибулі і тушкую все разом 10 хвилин, час від часу перемішуючи.
Огірки я відціджую через марлю, можна взяти і дрібне сито. Завдяки цьому нам не доведеться довго виварювати ікру.
Далі помідори і болгарський перець я також підготовлюю (мию, чищу) і пропускаю через м’ясорубку.
Всі овочі з’єдную: огірки, пюре з помідора і перцю і засмажку. Відправляю каструльку на середній вогонь і все тушкую 30 хвилин, час від часу помішуючи.
Через 30 хвилин я додаю цукор, томатну пасту, оцет, трішки чорного перцю та подрібнений, через прес часник. Все гарно перемішую і тушкую ще 10 хвилин. Вкінці я ще скуштувала і додала трішки солі, ви пробуйте на свій смак.
Баночки я стерилізувала у духовці, кришки проварили 5 хвилин.
Розкладаю ікру по стерилізованих баночках, щільно закручую (у мене єврокришки), перевертаю і укутую до остигання.
Ось така велика порція у мене вийшла. Багато хто думає, що це ікра з кабачків, ніхто не може догадатись, що це перерослі огірочки. Дуже бюджетно і дуже смачно. Закручуйте і смакуйте!
Дуже дякую , хоча маю вже 65 років , але насправді ще не зустрічався мені такий цікавий рецепт. Дуже апетитні рецепти.
Дуже дякуємо) Будемо і далі старатись)