Кінець вересня – час, коли господарі вже зібрали урожай на своїх грядках, але тепла осінь ще сприяла городині і вона ще тішить свіжими помідорами та перцями. Тож з них ще можна приготувати декілька баночок домашнього кетчупу. А приготовлений за рецептом фудблогерки Дарії Дорошкевич кетчуп чилі без оцту стане вашим улюбленим.
Як готувати кетчуп чилі без оцту на зиму Дарія Дорошкевич розповіла на своїй сторінці в Instagram.
Читайте також: Аджика з болгарського перцю без помідорів – пікантна закуска по-новому.
Для приготування соусу потрібно 1 кг помідорів, болгарський і гострий перці, часник. А родзинкою соусу є яблука, які трохи пом’якшують смак перчика.
“Зберігається чудово, зʼїдається максимально швидко. Дуже прошу — не зменшуйте кількість чилі! Хочете збільшити — будь ласка, але якщо зменшите, я не можу вам гарантувати, що кетчуп не вибухне”, – наголосила Дарія.
Смак та гостроту домашнього кетчупу можна відрегулювати сіллю або ж додати ще меленого червоного перцю.
Інгредієнти
- Томати – 1 кг
- Перець болгарський червоний – 200 г
- Яблуко – 300 г
- Червоний перець чилі – 1 шт.
- Гвоздика – 3 г
- Зубки часнику – 5 шт.
- Цукор – 50 г
- Сіль кам’яна – 20 г
- Кориця – 5 г
- Мускатний горіх мелений – 5 г
- Лавровий лист – 2 г
Приготування кетчупу
Овочі та яблука миємо і нарізаємо на шматки, цибулю чистимо і ріжемо на четвертинки. Пропускаємо інгредієнти через м’ясорубку або ж можна перебити блендером, додаємо мелену гвоздику і перемішуємо.
Готову масу виливаємо в каструлю, доводимо до кипіння і виварюємо на маленькому вогні 40 хвилин. Додаємо решту інгредієнтів і варимо ще 15 хвилин.
В стерильні банки розливаємо кетчуп, попередньо діставши з каструлі лавровий лист. Закриваємо банки кришками і зберігаємо у темному прохолодному місці.