5
Ніжні і пишні оладки, які можна робити з різними ягодами і фруктами, за рахунок яких, вони набувають неймовірно апетитного аромату.
Інгредієнти:
- яйця, 2 шт.;
- цукор, 1 ст.л
- сіль щіпка;
- кефір, 300 мл;
- сода щіпка;
- борошно, близько 9 ст.л
- олія рослинна, 2 ст.л;
- ягоди чи фрукти.
Приготування:
Продукти мають бути кімнатної температури.
Яйця змішуємо з сіллю та цукром, кефіром та содою, перемішуємо все до повної однорідності вінчиком.
Всипаємо ложками просіяне борошно, щоб вийшло густе, але не надто забите борошном тісто.
Вливаємо олію і знову перемішуємо.
Можна взяти абрикоси чи сливи чи яблука, порізати їх невеликими шматочками.
Розігріваємо олію в сковороді і викладаємо тісто по столовій ложці.
Зверху кладемо по ложці начинки, яку ви вибрали – абрикоси або сливи, ягоди.
Зверху заливаємо тістом, якого достатньо покласти так само по столовій ложці.
Накриваємо сковороду кришкою і смажимо на невеликому вогні, поки не схопиться верх.
Перевертаємо оладки та обсмажуємо другу сторону.
Пишні, ароматні та надзвичайно смачні оладки з літньою начинкою, я подаю зі сметаною і просто до чаю на сніданок.