Красиве французьке слово “конфі” (confit) в кулінарії означає особливий спосіб приготування різних продуктів – тривале томління продукту в олії. Приготовлені у такий спосіб помідори дуже добре підходять до м’ясних і рибних страв. Величезний плюс, що готується ця пряна закуска дуже швидко на відміну від в’ялених помідорів.
Як приготувати помідори конфі, розповіли автори Youtube-каналу “Кулінарна експедиція”.
Читайте також: Справжні квашені помідори на зиму “Як із бочки” – можна зберігати навіть в квартирі.
Пряні помідори конфі, консервовані в олії, є одними з найсмачніших серед консервованих помідорів. Кулінари знають про спосіб конфі як про повільне приготування варення. Але у такий спосіб можна готувати не тільки джеми й конфітюри, а й пікантні закуски.
Помідори конфі відрізняються від вже знайомих в’ялених помідорів тим, що тут ми не в’ялимо томати тривалий час при низькій температурі, а досить швидко запікаємо в олії.
Спробуйте приготувати цю пікантну закуску – рецепт розрахований на 300 грамів помідорів, які помістяться в одну півлітрову банку.
Готові помідори конфі можна скласти в стерилізовану банку і зберігати у холодильнику, тоді їх слід використати впродовж одного місяця. А можна баночку простерилізувати в каструлі з водою 20 хвилин, тоді вони зберігатимуться 6 місяців чи й довше.
Читайте також: “П’яні” мариновані помідори з горілкою – ваші гості будуть в захваті.
Інгредієнти
- Томати – 300 г
- Часник – 10 г
- Імбир тертий – 10 г
- Червоний перець чилі – 1/2 шт.
- Розмарин, гілочка – 1 шт.
- Чебрець, гілочка – 4 шт.
- Базилік, гілочка – 3 шт.
- Сіль – 5 г
- Оцет – 20 мл
- Оливкова олія – за смаком
Як зробити помідори конфі на зиму
Помідори миємо і розрізаємо навпіл, кладемо зрізом угору у форму для запікання, додаємо всі інші подрібнені інгредієнти та заливаємо такою кількістю оливкової олії, щоб повністю покрити помідори.
Запікаємо помідори у розігрітій до 180°С духовці, доки шкірка томатів не покриється пухирцями.
Перекладаємо помідори конфі у стерилізовану банку і повністю заливаємо цією ж олією. Охолоджуємо і зберігаємо в холодильнику. Такі помідори слід використати впродовж місяця.
Щоб закрити такі помідори на зиму, баночки з готовими помідорами треба простерилізувати в каструлі з водою 20 хвилин.