1
Дуже простий рецепт, але дуже смачний. Добре поєднується з оселедцем або солоними огірками.
Нам знадобиться (на 2 порції):
- 3 великі картоплі розваристого сорту;
- 1 середня цибулина;
- НЕ рафінована соняшникова олія;
- сіль;
- ємність із щільно прилеглою кришкою.
Приготування:
Як відрізнити картоплю для варіння від картоплі для смаження? – Розрізати навпіл і потерти частини один об одного. Якщо половинки злиплися – картопля розвариста. Для цього рецепта ідеальна.
Ставимо каструлю з солоною водою на вогонь, і чистимо-ріжемо картоплю.
Шматочки мають бути середнього розміру:
Я зазвичай ріжу картоплю колами товщиною 1,5-2 см, а потім кожний круг на 4 частини.
Варимо картоплю близько 20 хвилин, щоб ніж у неї під час перевірки м’якості входив як у тепле масло.
Тим часом ріжемо цибулю великими півкільцями:
Готуємо ємність з кришкою та махровий рушник, щоб укутати нашу картоплю.
Бабуся використовувала звичайну літрову банку із пластмасовою кришкою та старі газети для збереження тепла.
Шумівкою дістаємо зварену картоплю, викладаємо її в нашу ємність шарами, пересипаючи цибулею, і рясно поливаємо зверху олією. У мене – гірчична:
Закриваємо картоплю щільною кришкою, добре струшуємо і кутаємо на півгодини.
Можна тримати в теплі нашу картоплю і довше. І струшувати не один раз, а 2-3. М’які шматочки відбиваються об стінки ємності і утворюють незрівнянний соус.
Подавати картоплю як гарнір або самостійну страву – вам вирішувати.
Смак і аромат такий, що “слинки течуть”.