5.4 C
Kyiv
Четвер, 19 Грудня, 2024

Помідори в желе на зиму
(apostrophe.ua)

Найпопулярніші

Вже багато років фантазію гурманів розбурхує ця оригінальна зимова закуска. І не дивно, адже консервовані помідори в желе – це красиво, екзотично та ні на що не схоже!

Власним рецептом приготування консервованих помідорів в желе на зиму поділилася авторка Youtube-каналу “Смачно Просто і Доступно”.

Читайте також: Смачніші за в’ялені: як приготувати французькі помідори конфі на зиму.

Цей рецепт не тільки простий, але й швидкий у приготуванні, що дозволяє скоротити час перебування на кухні. А здивовані вигуки гостей, яких ви пригощатимете цими помідорами, вам гарантовані. До того ж на стіл ви зможете подати не тільки помідори, а й смачне желе.

Інгредієнти на 10 півлітрових банок

  • помідори – 2-3 кг
  • петрушка – 100 г
  • цибуля – 3 шт
  • часник – 3-4 зубчики
  • лавровий лист
  • духмяний перець

Маринад

  • вода – 1.5 л
  • сіль – 45 г
  • цукор – 75 г
  • оцет 9% – 150 мл
  • желатин – 5 ст. л

Читайте також: Справжні квашені помідори на зиму “Як із бочки” – можна зберігати навіть в квартирі.

Як приготувати помідори в желе на зиму

Спочатку желатин слід розвести в невеликій кількості води та залишити його доти, доки він набухне.

З води, солі, цукру і оцту готуємо маринад. Коли він трохи охолоне, додаємо в нього желатин і розмішуємо до повного розчинення.

Далі переходимо до наповнення банок. Цибулю нарізаємо півкільцями і змішуємо з подрібненою петрушкою. Цю суміш складаємо на дно кожної баночки. Можна додати ваші улюблені спеції – лавровий лист, духмяний перець, а також по кілька пластинок нарізаного часнику.

Читайте також: “П’яні” мариновані помідори з горілкою – ваші гості будуть в захваті.

Помідори миємо і нарізаємо четвертинками, які відправляємо у банки. Наповнюємо ними баночки до самого верху. Також можна взяти помідори чері – їх можна не різати на шматочки, але вони також вийдуть смачні і ароматні.

Наповнені баночки заливаємо охолодженим маринадом з желатином, накриваємо кришками і відправляємо в каструлю для стерилізації. З моменту закипання банки повинні покипіти у воді 12 хвилин і після цього закриваємо кришками.

Перевертаємо закриті банки і залишаємо охолоджуватися.

Перед подачею на стіл ці помідори треба охолодити, щоб желе набрало правильного стану – так ця закуска ще краще виглядатиме на тарілці.

Цікаві новини для вас:

  1. Мариновані помідори з часником “Під снігом” – цей рецепт проситимуть усі.
  2. Соус сацебелі на зиму: як приготувати “родзинку” грузинської кухні.
  3. Мариновані помідори з цибулею – класичний рецепт, який люблять всі.

Апостроф

Цікаве

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Останні новини