Вже багато років фантазію гурманів розбурхує ця оригінальна зимова закуска. І не дивно, адже консервовані помідори в желе – це красиво, екзотично та ні на що не схоже!
Власним рецептом приготування консервованих помідорів в желе на зиму поділилася авторка Youtube-каналу “Смачно Просто і Доступно”.
Читайте також: Смачніші за в’ялені: як приготувати французькі помідори конфі на зиму.
Цей рецепт не тільки простий, але й швидкий у приготуванні, що дозволяє скоротити час перебування на кухні. А здивовані вигуки гостей, яких ви пригощатимете цими помідорами, вам гарантовані. До того ж на стіл ви зможете подати не тільки помідори, а й смачне желе.
Інгредієнти на 10 півлітрових банок
- помідори – 2-3 кг
- петрушка – 100 г
- цибуля – 3 шт
- часник – 3-4 зубчики
- лавровий лист
- духмяний перець
Маринад
- вода – 1.5 л
- сіль – 45 г
- цукор – 75 г
- оцет 9% – 150 мл
- желатин – 5 ст. л
Читайте також: Справжні квашені помідори на зиму “Як із бочки” – можна зберігати навіть в квартирі.
Як приготувати помідори в желе на зиму
Спочатку желатин слід розвести в невеликій кількості води та залишити його доти, доки він набухне.
З води, солі, цукру і оцту готуємо маринад. Коли він трохи охолоне, додаємо в нього желатин і розмішуємо до повного розчинення.
Далі переходимо до наповнення банок. Цибулю нарізаємо півкільцями і змішуємо з подрібненою петрушкою. Цю суміш складаємо на дно кожної баночки. Можна додати ваші улюблені спеції – лавровий лист, духмяний перець, а також по кілька пластинок нарізаного часнику.
Читайте також: “П’яні” мариновані помідори з горілкою – ваші гості будуть в захваті.
Помідори миємо і нарізаємо четвертинками, які відправляємо у банки. Наповнюємо ними баночки до самого верху. Також можна взяти помідори чері – їх можна не різати на шматочки, але вони також вийдуть смачні і ароматні.
Наповнені баночки заливаємо охолодженим маринадом з желатином, накриваємо кришками і відправляємо в каструлю для стерилізації. З моменту закипання банки повинні покипіти у воді 12 хвилин і після цього закриваємо кришками.
Перевертаємо закриті банки і залишаємо охолоджуватися.
Перед подачею на стіл ці помідори треба охолодити, щоб желе набрало правильного стану – так ця закуска ще краще виглядатиме на тарілці.