0
Недавно спекла смачний сирник з полуницею з безе на пісочному тісті. Направду дуже смачний і гарно нарізається. Рекомендую спробувати!
Інгредієнти:
Тісто:
- 400 г борошна
- 200 г масла
- 4 жовтки
- 100 г цукрової пудри
- 1 п. ванільного цукру
- 3 ст. л сметани
- 2 ч. л розпушувача
Сирна маса:
- 700 г сиру
- 3 яйця
- 150 г цукру
- 120 г вершкового масла
- 1 ст. л. крохмалю
- 1 пакетик пудинга (40 г)
- 50 мл. молока
Білкова маса:
- 4 білки
- дрібка солі
- 180 г цукру
- 80 г кисіль (у мене вишневий)
- полуниця 500 г
Приготування:
Тісто:
До просіяного борошна натираю на терці холодне вершкове масло, перетворюю руками у крихту. Додаю жовтки, ванільний цукор, цукор, сметану та розпушувач.
Замішую тісто. Ділю тісто на 2 частини: більшу та меншу і завертаю їх у харчову плівку. Більшу частину кладу у холодильник на 1 годину, а меншу – у морозильну камеру на 1 годину.
Через 1 годину розкачую більшу частину тіста до розміру форми і викладаю у форму застелену пергаментом. Формую бортики, кладу у холодильник форму.
Сирна маса:
Сир перетираю до однорідності блендером. Додаю яйця, м’яке вершкове масло, цукор та збиваю міксером до однорідності.
Додаю крохмаль та пудинг, вливаю молоко та перемішую міксером.
Білкова маса:
Білки збиваю міксером з дрібкою солі, поступово додаю цукор і збиваю до стабільних піків.
Всипаю кисіль та збиваю на меншій швидкості міксера до однорідності.
У форму викладаю сирну масу.
Поверх викладаю полуницю порізану на 4 частинки, та білкову масу.
На терці натираю менший кусок тіста з морозильної камери. Випікаю у розігрітій духовці до 170 градусів приблизно 1 год. 20 хв.
Готовий сирник повністю спочатку охолоджую у формі і кладу в холодильник, краще на ніч. Нарізаю на шматочки, заварюю чай та кличу до столу рідних, усі точно будуть в захваті!