4.3 C
Kyiv
Середа, 18 Грудня, 2024

Рецепт взяла навіть свекруха! На вихідні пекла дуже смачний Сирник з полуницею!
(lady.kyiv.ua)

Найпопулярніші

Недавно спекла смачний сирник з полуницею з безе на пісочному тісті. Направду дуже смачний і гарно нарізається. Рекомендую спробувати!

Інгредієнти:

Тісто:

  • 400 г борошна
  • 200 г масла
  • 4 жовтки
  • 100 г цукрової пудри
  • 1 п. ванільного цукру
  • 3 ст. л сметани
  • 2 ч. л розпушувача

Сирна маса:

  • 700 г сиру
  • 3 яйця
  • 150 г цукру
  • 120 г вершкового масла
  • 1 ст. л. крохмалю
  • 1 пакетик пудинга (40 г)
  • 50 мл. молока

Білкова маса:

  • 4 білки
  • дрібка солі
  • 180 г цукру
  • 80 г кисіль (у мене вишневий)
  • полуниця 500 г

Приготування:

Тісто:

До просіяного борошна натираю на терці холодне вершкове масло, перетворюю руками у крихту. Додаю жовтки, ванільний цукор, цукор, сметану та розпушувач.

Замішую тісто. Ділю тісто на 2 частини: більшу та меншу і завертаю їх у харчову плівку. Більшу частину кладу у холодильник на 1 годину, а меншу – у морозильну камеру на 1 годину.

Через 1 годину розкачую більшу частину тіста до розміру форми і викладаю у форму застелену пергаментом. Формую бортики, кладу у холодильник форму.

Сирна маса:

Сир перетираю до однорідності блендером. Додаю яйця, м’яке вершкове масло, цукор та збиваю міксером до однорідності.

Додаю крохмаль та пудинг, вливаю молоко та перемішую міксером.

Білкова маса:

Білки збиваю міксером з дрібкою солі, поступово додаю цукор і збиваю до стабільних піків.

Всипаю кисіль та збиваю на меншій швидкості міксера до однорідності.

У форму викладаю сирну масу.

Поверх викладаю полуницю порізану на 4 частинки, та білкову масу.

На терці натираю менший кусок тіста з морозильної камери.   Випікаю у розігрітій духовці до 170 градусів приблизно 1 год. 20 хв.

Готовий сирник повністю спочатку охолоджую у формі і кладу в холодильник, краще на ніч. Нарізаю на шматочки, заварюю чай та кличу до столу рідних, усі точно будуть в захваті!

Lady

Цікаве

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Останні новини