Господині, які не люблять місити тісто, точно оцінять цей рецепт – його готувати не потрібно, бо тіста в цих пельменях немає. Готуються вони дуже просто і швидко, а їх ніжний смак вразить найвибагливіших.
Як готувати “дуже ліниві” пельмені, розповіла фублогерка mamanata.food на своїй сторінці в Instagram.
Читайте також: Так ви ще не готували: рецепт лінивих голубців, які нагадують плов.
Ці пельмені просто обожнюють діти – вони м’які, ніжні і майже без тіста.
Інгредієнти:
- Фарш – 0,5 кг
- Цибуля – 1 шт.
- Сіль, перець – за смаком
- Яйце – 1 шт.
- Молоко – 3 ст. л.
- Борошно – 100 г
Читайте також: Ліниві вареники, які чудово тримають форму: вдалий рецепт корисного сніданку.
Як приготувати ліниві пельмені
Спочатку слід приготувати начинку для пельменів – перемішуємо фарш з дрібно нарізаною цибулею, додаємо сіль і чорний мелений перець за смаком.
З фаршу формуємо кульки невеликого розміру – як на звичайні пельмені.
Перемішуємо одне яйце з 3 столовими ложками молока і готуємо кляр.
Кульки з фаршу обкачуємо у борошні і після того відправляємо до миски з кляром, щоб вони повністю занурилися у яєчну масу.
Обережно виймаємо пельмені з кляру і знову обкачуємо в борошні – так на пельменях утворюється “шубка” з ніжного тіста.
Відправляємо пельмені у киплячий окріп і варимо до готовності. Змащуємо вершковим маслом і подаємо до столу зі сметаною.
Смачного!