Журналіст та телеведучий Костянтин Грубич нагадав українцям про корисний суперфуд, що роками культивувався на українських землях.
Про це Грубич написав на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.
В мережі він поділився варіантом амарантового ранку або, як пише журналіст, ранку зі щирицею, нагадавши суспільству про призабутий, проте дуже корисний продукт:
“Призабутий або і незнаний багатьма суперфуд, що має давню прописку в гастрокультурі українців”.
За словами телеведучого, щириця протягом тисячоліть культивувалася на українських землях. Про її корисні властивості говорить наступне:
“Щириця (яку у світі знають як амарант) тисячоліттями культивувалася на наших землях. Вона має багато поживного білку, купу корисностей, її можна їсти окремо, як біодобавку, з неї чавлять олію. “Диво, що чекає свого розквіту в Україні. Про це сьогодні знімаємо історію”.
Амарант, також відомий як щириця, — це рослина, яка належить до родини амарантових. Вона має кілька тисяч видів і відома своєю здатністю рости в різних умовах. Амарант має значення як харчова та декоративна рослина. Його насіння є багатим джерелом білків, вітамінів, мінералів і вважається одним із “суперфудів”.
Нагадаємо, раніше “Апостроф” повідомляв, що Костянтин Грубич звільнився з Київського національного університету культури і мистецтв, який керує народний артист України Михайло Поплавський.