16.5 C
Kyiv
Субота, 5 Жовтня, 2024

у Керчі пролунали вибухи, російська влада заявляла про навчання
(www.radiosvoboda.org)

Найпопулярніші

Над Керчю на сході окупованого Криму пролунали вибухи, повідомляє увечері 4 жовтня кореспондент проєкту Радіо Свобода Крим.Реалії.

Згідно з повідомленням, близько 21:10 за місцевим часом щонайменше чотири вибухи пролунали над містом.

Російська влада Керчі напередодні оголосила про проведення військових навчань, проте місцеві жителі поширюють у соцмережах повідомлення про нібито оголошену ракетну небезпеку в Криму.

Читайте також: Україна закликала суд у Гаазі змусити Росію демонтувати Керченський міст

Офіційних пояснень з приводу вибухів, що прогриміли над Керчю, влада або російські військові наразі не публікували.

Активна фаза російських навчань у Криму розпочалася 26 вересня. На анексованому Росією Кримському півострові на перехрестях доріг, біля важливих об’єктів та на пляжах російські силовики будують укріплення, вогневі точки та опорні пункти. Навчання силовиків та тероборони включають «повне блокування адміністративних районів з оглядовими заходами». Російський глава Криму Сергій Аксьонов закликав кримчан «сприяти у проведенні навчань і зберігати спокій».

При цьому, за даними телеграм-каналу «Анти Z», який позиціонує себе як такий, що допомагає уникнути призову до армії РФ, в анексованих Джанкої та Євпаторії російська влада та силовики під виглядом антитерористичних навчань активно шукають чоловіків призовного віку для мобілізації в армію Росії.

Радіо Свобода

Цікаве

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Останні новини