Відомий шеф-кухар і суддя проєкту “МастерШеф” Ектор Хіменес-Браво поділився власним рецептом хачапурі, яке він готує всього за 15 хвилин. Ця неперевершена грузинська страва стане чудовим перекусом або ж легким сніданком.
Про те, як приготувати хачапурі за 15 хвилин, ресторатор розповів у своєму Instagram.
Читайте також: Шарлотка з білого хліба для суперлінивих – так просто ще не було.
У перекладі з грузинської хачапурі означає “сирний хліб” (хачо — “сир”, пурі — “хліб”). Для начинки зазвичай використовуються найдоступніші варіанти сиру – сулугуні або адигейський.
Інгредієнти на дві порції:
- 150 мл кефіру;
- 250 г борошна;
- 1 яйце;
- 5 г розпушувача;
- 1/2 ч л. солі;
- 1/2 ч.л цукру;
- 1,5 ст л олії.
Для начинки:
- 300 г сир сулугуні;
- 1 яйце.
Читайте також: Сливовий пиріг із газети “Нью-Йорк Таймс” – рецепт, який став легендою.
Приготування:
Кефір, яйце, сіль, цукор та олію змішуємо вінчиком до однорідної маси.
До утвореної маси додаємо борошно, розпушувач та замішуємо тісто.
Сир натираємо на крупну тертку та перемішуємо з яйцем.
Ділимо тісто на дві частини, розкачуємо у формі млинців і додаємо до кожного млинця начинку з половину сирної маси.
Формуємо торбинку, яку розпліскуємо руками у формі млинця з начинкою всередині.
Розкачуємо хачапурі і смажимо на сухій пательні по 5 хвилин з кожної сторони.