2.1 C
Kyiv
Середа, 18 Грудня, 2024

Як засолити скумбрію вдома – рецепт
(apostrophe.ua)

Найпопулярніші

Скумбрію цінують за ніжне смачне м’ясо без дрібних кісток. Солону скумбрію можна купити в магазині, але краще її засолити вдома, адже це дуже просто і не потребує особливих навичок.

Про свій “сухий” рецепт засолювання скумбрії розповіла фудблогерка й експертка з харчування Дарія Дорошкевич. Він дуже простий – вам знадобиться лише скумбрія, сіль, цукор і трохи спецій.

Читайте також: Справжній форшмак від шефині одеського ресторану – рецепт легендарної страви.

Ця риба в міру солона і має пікантний смак, а спробувавши її одного разу, ви більше не будете купувати скумбрію в магазині.

Як радить Дарія Дорошкевич, обирайте жирну скумбрію і обов’язково цілу тушку, а не філе, бо вона швидко псується. Тушка має бути пружною, аромат ненав’язливим, а колір – світло-сірим з характерними смужками.

Також не варто використовувати йодовану сіль – від неї риба може стати пухкою.

Інгредієнти

  • Скумбрія – 300 г
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Цукор – 0.5 ч. л.
  • Лавровий лист – 6 шт.
  • Перець духмяний, горошок – 10 шт.
  • Перець чорний, горошок – 10 шт.

Читайте також: Хачапурі за 15 хвилин – швидкий рецепт від Ектора Хіменеса-Браво.

Скумбрію почистіть від нутрощів, відріжте голову і хвіст. Добре промийте та розріжте на 2 частини.

Сіль змішайте з цукром і половину насипте на дно контейнера. Також викладіть половину спецій.

Шматочки риби посипте сумішшю солі і цукру всередині й зверху. Покладіть рибу в контейнер, посипте рештою солі з цукром та спеціями.

Закрийте контейнер кришкою і покладіть в холодильник на 2 доби. Потім почистьте скумбрію від шкірки і кісточок та насолоджуйтеся її пікантним смаком!

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений Швидкі та смачні РЕЦЕПТИ | Розумне городництво | Корисні поради (@treskablog)

Цікаві новини для вас:

  1. 20 хвилин – і аромат Італії на вашій кухні: як приготувати смачну фокаччу на сковороді.
  2. Соус сацебелі на зиму: як приготувати “родзинку” грузинської кухні.
  3. Як приготувати італійську чіабату на воді: простий рецепт.

Апостроф

Цікаве

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Останні новини