2.1 C
Kyiv
Четвер, 19 Грудня, 2024

Як правильно та смачно засолити рибу – Володимир Ярославський розповів секрети приготування
(zprz.city)

Найпопулярніші



Як правильно і смачно засолити рибу

Для смачного засоленого лосося шеф-кухар Володимир Ярославський пропонує взяти сік лайма, морську сіль і 40 мл алкоголю (бренді, коньку або горілки). Свіжі розмарин і чебрець беріть до смаку. Куштувати рибку можна за півтора дня.

Читайте також: Український соус на основі хріну та буряка – як приготувати

Корисні поради для засоленої червоної риби

Замість лайма можна використати цедру будь-якого цитруса — беріть лимон, апельсин, мандарин.

У цьому рецепті Володимир Ярославський використовує віскі, але ви можете взяти будь-який алкоголь: бренді, коньяк і навіть горілку — це надає рибі особливої ​​пряності.

Дуже смачно додавати різні свіжі трави — чебрець, розмарин, будь-яку зелень до свого смаку. У такому разі їх треба пом’яти трохи руками, щоб вони віддали рибі більше аромату.

Зі спецій додавайте і насіння коріандру, і ялівець — буде дуже смачно.

Зберігайте засолену рибу 7 днів у холодильнику, добре замотаною плівкою або в щільно закритому контейнері.

Інгредієнти:







  • Лосось 1 200 г філе
  • Сіль морська 60 г
  • Цукор 20 г
  • Лайм 1 шт
  • Віскі 40 мл
  • Оливкова олія 40 мл
  • Перець чорний мелений за смаком

Спосіб приготування:

Підготуйте рибу та посипте сіллю, цукром. Рибу чистимо від шкіри та видаляємо кісточки.

Змішуємо сіль із цукром і посипаємо цією сумішшю рибу з двох боків. Трохи збризкуємо оливковою олією.

Натріть рибу цедрою та полийте алкоголем. З одного лайма натираємо цедру і посипаємо зверху. Посипаємо чорним меленим перцем.

Поливаємо алкоголем. Цей крок можна пропустити, але шеф-кухар каже, що алкоголь додає рибі пряної нотки.

Поставте рибу в холодильник. Накриваємо плівкою та ставимо в холодильник на ніч. Зранку протираємо рибу паперовим рушником, видаливши зайву вологу та кристали солі (якщо залишилися).

Загортаємо в плівку і даємо постояти їй ще до вечора мінімум: риба ще добу приблизно дозріває та в ній рівномірно розподіляються смаки.

Раніше ми писали, як приготувати запечений перець з часником. Закуска готується дуже просто, а інгредієнтів зовсім мало і більшість з них завжди є вдома.


ZPRZ.CITY

Цікаве

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Останні новини