Якщо у вас залишилося пюре із вчорашньої вечері, скористайтеся рецептом економних англійських господинь і приготуйте смачні картопляні млинці. Вони стануть для вашої родини чудовим сніданком або обідом.
Як приготувати англійські картопляні млинці, розповіли кулінари сайту SHUBA.
Читайте також: Для смачної осені: добірка найкращих рецептів гарбузової каші.
Для приготування цих млинців нам знадобляться залишки картопляного пюре, борошно, молоко та яйця кімнатної температури. До тіста можна додати свіжу зелень, нарізану шинку чи відварене м’ясо, тертий твердий сир.
Смажити млинці треба на сковорідці під кришкою, адже подавати їх треба гарячими. Чудово доповнить смак млинців по-англійськи сметанний соус.
Інгредієнти
- Картопляне пюре – 300 г
- Борошно пшеничне – 70 г
- Розпушувач – 5 г
- Сода харчова – 5 г
- Яйця курячі – 2 шт.
- Молоко 2,5% – 60 мл
- Цибуля жовта ріпчаста – 1 шт.
- Олія – за смаком
- Масло вершкове 73% – за смаком
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Читайте також: Запечений гарбуз з мʼясом та овочами – справжня феєрія осінніх смаків.
Як приготувати картопляні млинці по-англійськи
Картопляне пюре, борошно, розпушувач і соду перемішуємо у великій мисці.
Яйця збиваємо з молоком і поступово додаємо до картопляної маси, вимішуємо суміш до однорідності. Якщо тісто дуже круте, можна додати ще трохи молока.
Додайте до тіста нарізану ріпчасту цибулю, сіль і перець за смаком.
Розігрійте у сковороді для млинців невелику кількість олії та вершкового масла.
Наливайте на сковороду стільки тіста, щоб отримати млинці розміром приблизно 8 см.
Смажте по декілька хвилин з кожного боку до золотавої скоринки.
Смачного!