Якщо ви хочете мати екзотичне манго будь-якої пори року, ви можете запастися ним на зиму, приготувавши чудовий і оригінальний десерт. Для нього не потрібні дорогі продукти, лише гарбуз, лимон і апельсини. Це “манго” з гарбуза можна закрити в банки і ласувати, насолоджуючись домашньою екзотикою. Гарний настрій холодними зимовими вечорами вам гарантовано!
Власним рецептом приготування “манго” з гарбуза поділилася авторка Youtube-каналу “Улюблені домашні страви”.
Читайте також: Для смачної осені: добірка найкращих рецептів гарбузової каші.
“Гарбуз за цим рецептом виходять ніжний, ароматний та соковитий. До того ж цей овоч дуже корисний – він містить у 5 разів більше каротину, ніж морква. Допомагає прискорити процес засвоєння їжі і нормалізує метаболізм”, – розповіла фудблогерка.
Інгредієнти
- Гарбуз – 2 кг
- Цукор – 400 г
- Апельсин – 2 шт.
- Лимон – 1 шт.
- Лимонна кислота – 7 г (1 ч.л)
Читайте також: Хіт осені: як приготувати смачне гарбузове лате як в Starbucks.
Як зробити «манго» з гарбуза і цитрусових
Вибираємо ту частину гарбуза, де більше м’якоті, очищаємо від шкірки і нарізаємо невеликими кубиками.
Апельсин разом із шкіркою нарізаємо шматочками, а інший апельсин очищаємо від шкірки і також нарізаємо шматочками. Додаємо нарізані апельсини до гарбуза.
Лимон так само нарізаємо шматочками (разом зі шкіркою) і додаємо до гарбуза.
Перемішуємо гарбуз з цитрусовими, додаємо лимонну кислоту і цукор. Залишаємо настоюватися на 3-5 годин, допоки не з’явиться смачний і солодкий маринад.
Щоб інгредієнти швидше пускали сік, їх треба обережно перемішувати кожні пів години.
Розкладаємо манго з гарбуза у стерилізовані банки, накриваємо кришками й ставимо стерилізуватися в каструлю з гарячою водою, дно якої застелено рушником. Стерилізуємо банки 20 хвилин з моменту закипання.
Банки закриваємо кришками, укутуємо теплою ковдрою і залишаємо до повного охолодження на добу.
Зберігаємо манго з гарбуза у темному прохолодному місці.