Картопля по-селянськи – дуже ситна, смачна і ароматна страва. Це чудова альтернатива картоплі фрі та смаженій картоплі. До того ж картопля, запечена в духовці, набагато корисніша за смажену і тим більше за картоплю фрі. Однак є певні секрети в її приготуванні, адже така картопля повинна одночасно бути м’якою всередині і мати хрумку скоринку зовні.
Своїм секретом приготування картоплі по-селянськи поділився відомий шеф-кухар і блогер Ектор Хіменес-Браво у своєму Instagram.
Читайте також: Англійські картопляні млинці – смачний сніданок із залишків вчорашнього пюре.
Секретний інгредієнт Ектора – кукурудзяний крохмаль, який додає картоплі по-селянськи та саму скоринку.
Процес приготування картоплі по-селянськи займає менше години і більшу частину цього часу вона просто смажиться в духовці, тож ви будете займатися своїми улюбленими справами.
За словами Ектора, для того, щоб картопля була м’якою і хрумкою, її потрібно порізати, залити окропом і залишити на 20 хвилин, а потім запікати.
Інгредієнти:
- Картопля – 0,5 кг
- Сіль – 1 ч. л.
- Кукурудзяний крохмаль – 50 г
- Червоний перець – 0,5 год. л.
- Чорний перець – 0,5 ч. л.
- Паприка – 1 ч. л.
- Олія
Читайте також: Готуємо українські палюшки – особливий рецепт лінивих вареників.
Спосіб приготування:
Картоплю нарізаємо довгими шматочками, складаємо у ємність, додаємо сіль і заливаємо окропом. Так картопля повинна постояти близько 20 хвилин.
Крохмаль змішуємо зі спеціями та додаємо другу ложку солі.
З картоплі зливаємо воду та обвалюємо кожен шматочок у суміші з крохмалю та спецій.
Викладаємо шматочки картоплі на деко, застелене фольгою чи пергаментом, поливаємо олією і запікаємо 25 хвилин при температурі 200 С.
Смачного!