Всім відомий салат “Олів’є” у святковій інтерпретації з червоною рибою готується класичним способом і є різновидом знайомого всім салату. Однак це справді безпрограшний варіант для святкового меню, який точно оцінять ваші гості – слабосолена риба надає йому тонкого смаку і вишуканого вигляду.
theLime розповідає, як приготувати рибний варіант відомого салату.
Читайте також: Готується за лічені хвилини: рецепт легкого салату з консервованим тунцем.
Рецепт салату “Олів’є” із слабосолоною сьомгою чи іншою червоною рибою дуже простий у приготуванні, його можна приготувати шарами або просто всі інгредієнти змішати. Також знадобляться все ті ж традиційні картопля, морква, консервований горошок і яйця, як і для класичного рецепта, а ще більшої урочистості салату нададуть кілька ложечок червоної ікри.
Слабосолону червону рибу можна купити або засолити самостійно. Солоність риби можна буде компенсувати за допомогою свіжого огірка, який можна додавати в салат разом з солоним.
Інгредієнти
- Філе червоної риби – 200 г
- Яйця курячі – 2 шт.
- Картопля – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Зелений горошок – 120 г
- Огірок – 100 г
- Петрушка, пучок – 1 шт.
- Майонез 72% – 70 г
- Сіль – за смаком
Читайте також: Нестандартний рецепт: як приготувати салат з крабовими паличками та червонокачанною капустою.
Як приготувати “Олів’є” з червоною рибою
Картоплю і моркву помийте, почистьте. Промийте і просушіть пучок петрушки. Огірок помийте.
Відваріть моркву і картоплю до готовності. Картоплю вийміть з каструлі раніше моркви, оскільки вона вариться швидше. Готовність овочів перевіряйте ножем або виделкою. Готові моркву і картоплю дістаньте з каструлі та остудіть.
Яйця помийте і зваріть круто.
Наріжте овочі, яйця та рибу кубиками однакового розміру.
З консервованого горошку злийте рідину і висипте в глибоку миску. Туди ж додайте нарізані овочі, рибу і яйця, а також нарізану петрушку або кріп.
Заправте салат майонезом, додайте сіль і добре перемішайте.
За бажанням прикрасіть салатники з “Олів’є” червоною ікрою.
Перед тим, як ставити салат на стіл, потримайте його в холодильнику щонайменше 25-30 хвилин.