1
Сьогодні готую смачні, швидкі пиріжки без дріжджів на кефірі. Начинку можна вибирати на свій смак. У мене це буде картопля з капустою.
Інгредієнти:
Тісто:
- 2 яйця
- 0,5 ч. л. соди
- 0,5 ч. л. солі
- 1 ст. л. цукру
- 2 ст. л. олії
- 500 г кефіру
- борошно
Начинка:
- квашена капуста
- картопля
- сіль, перець
- свіжий кріп
- цибуля
Приготування:
Начинка:
Квашену капусту варю до готовності.
Відварюю почищену картоплю до повної готовності і перетворюю у пюре, додаю сіль та перець чорний.
Тісто:
Змішую яйця з содою, сіллю, цукром. Додаю олію і знову перемішую. Вливаю кефір і гарно перемішую. В декілька етапів всипаю борошно.
Замішую тісто, має бути м’яким та не липнути до рук. Кладу у миску, накриваю плівкою та залишаю відпочивати.
До золотистого кольору обсмажую дрібно порізану цибульку.
Капусту нарізаю дрібніше.
Змішую в одній мисці квашену капусту, підсмажену цибульку та картоплю.
Додаю за бажанням подрібнений кріп і сіль та все гарно перемішую.
Розкачую тісто у пласт, вирізаю склянкою кружечки накладаю начинку та формую пиріжку, щільно защіпаючи тісто.
Обсмажую на олії до золотистого кольору з обох боків.
Смачного!