Оригінальна запіканка зі слив та хліба з горіхами – як приготувати англійський пудинг за простим рецептом
Рецептом свого варіанту британського пудингу із хліба з маслом поділились у фейсбуці гід і волонтерка Ярослава Грімм із Запоріжжя, яка живе у Швейцарії.
Читайте також: Без замішування тіста – рецепт смачного гарбузового пирога “Три склянки”
“Запіканка зі слив та хліба, з горіхами – Bread & Butter Pudding. Англійці молодці, придумали з черствого хліба прикольний десерт”, – каже Ярослава Грімм.
Що потрібно (на чотири порції):
– 5 ст. л мелених лісових горіхів – черствий хліб з попереднього дня (приблизно 400 г)
– 50 г вершкового масла, м’якого
– 2 ст. л тростинного цукру
– 1 кг слив
– 4 яйця
– 5 дл молока
– 180 г йогурту
– 5 ст. л цукру (або на смак)
– дрібка солі
– цукрова пудра для посипання.
Як готувати
Розігрійте духовку до 180°C. Розподіліть горіхи на дні форми для запікання. Наріжте хліб на шматки товщиною 1 см. Змішайте масло і цукор, перемішайте з хлібом.
Розріжте сливи навпіл, видаліть кісточки (отримаєте приблизно 900 г), та викладіть їх чергуючи з хлібними шматками у форму. Збийте яйця, змішайте з молоком, йогуртом, цукром і сіллю, залийте отриманою масою хліб і сливи.
Запікайте приблизно 30 хвилин у нижній частині духовки. Якщо потрібно, накрийте фольгою, якщо почне сильно рум’янитись та пекти ще хвилин 20. Після випікання посипте цукровою пудрою.
А краще зробити додатково заварний крем і добре полити)
Форма: «al forno» або інша відкрита форма об’ємом приблизно 2,5 літри, змащена жиром.
Порада: замість тростинного цукру можна використовувати 2 ст. л сливового сиропу.
“Неочікувано смачно. Хоча, чому неочікувано? Всі інгредієнти смачні!” – зауважила в коментарях до рецепта сестра Ярослави, запорізька дизайнерка Єріка Равич.