-0.7 C
Kyiv
Середа, 18 Грудня, 2024

Гарбузовий кекс – рецепт Лілії Цвіт
(apostrophe.ua)

Найпопулярніші

Ніжний і соковитий гарбузовий кекс – це справжній кулінарний шедевр, в якому поєдналися всі барви і аромати осені. Завдяки гарбузовому пюре кекс за цим рецептом виходить вологим і має яскравий колір, а спеції – кориця та імбир – роблять його ароматним і по-осінньому затишним.

Рецептом чудової випічки поділилася відома фудблогерка Лілія Цвіт у своєму YouTube-каналі.

Читайте також:Розпочинається сезон глінтвейну: як приготувати смачний “осінній суп” вдома.

Для приготування цього легкого кекса знадобляться прості інгредієнти, які, ймовірно, є на кожній кухні: борошно, гарбуз, олія, яйця, розпушувач, спеції (кориця та імбир), а також цукор.

Для начинки вам знадобиться сушена журавлина, волоські горіхи та апельсинова цедра, а для глазурі — цукрова пудра і сік лимона.

Для тіста

  • Гарбуз – 200 г
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Олія – 80 мл
  • Цукор – 100 г
  • Кориця мелена – 1 ч. л.
  • Імбир сушений мелений – 0.5 ч. л.
  • Борошно – 180 г
  • Розпушувач – 1 ч. л.
  • Сода харчова – 0.5 ч. л.
  • Журавлина сушена – 50 г
  • Волоські горіхи – 50 г
  • Апельсин, цедра – 1 шт.

Для глазурі

  • Цукрова пудра – 50 г
  • Лимон, сік – 2 ч. л.

Лілія радить використовувати інгредієнти кімнатної температури, а перемішувати тісто лише до того моменту, поки вологі та сухі інгредієнти не з’єднаються, але не довше, щоб кекс не став надто щільним. Покривайте випічку глазур’ю краще після того, коли вона трохи охолоне.

Читайте також: “Манго” з гарбуза – як приготувати оригінальний осінній десерт.

Як приготувати гарбузовий кекс з глазур’ю від Лілії Цвіт

Яйця збийте з цукром міксером до утворення пишної маси. Очищений гарбуз натріть на середню терку і додайте до яєчної маси. Додайте олію і перемішайте.

Окремо змішайте борошно, розпушувач, імбир та корицю. Додайте цю суміш до гарбузової маси й перемішайте до однорідності.

Додайте журавлину, подрібнені горіхи, цедру апельсина і перемішайте. Перекладіть тісто у форму для кексу розміром 10 на 20 см.

Випікайте кекс 40 хвилин при температурі 180°C.

Для глазурі цукрову пудру перемішайте з лимонним соком до пастоподібної консистенції.

Поки кекс ще теплий, змастіть його глазур’ю, а зверху посипте насінням гарбуза.

Цікаві новини для вас:

  1. Польський яблучний пиріг під меренговою “хмаринкою” – рецепт неймовірно ніжної випічки.
  2. Яблучний тарт татен із секретним інгредієнтом – потіште себе смаком Франції.
  3. Проста та швидка випічка до чаю: як приготувати морквяний пиріг із доступних інгредієнтів.

Апостроф

Цікаве

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Останні новини