Сирники – це улюблена страва і дітей, і дорослих. Їх традиційно готують на сніданок і подають зі сметаною, медом чи джемом. А якщо ви зробите сюрприз і приготуєте ці незвичайні сирники у формі кубиків, ваша малеча буде просто у захваті.
Про те, як приготувати сирники-кубики і який інгредієнт забезпечить їм форму, розповіли кулінари сайту “Шуба”.
Читайте також: Швидкопіца з лаваша – чудова ідея для сніданку або перекусу.
Для цих сирників не потрібні спеціальні пристрої – вони формуються руками, але стійку форму їм забезпечить рисове борошно, в якому навіть можна обкачати сирні кубики перед смаженням.
Рецепт розраховано на 500 г кисломолочного сиру, а тісто для сирників повинно бути щільним. Якщо текстура тіста не триматиметься, можна додати ще рисового борошна.
Формувати кубики можна руками, а надати їм правильної квадратної форми буде зручніше за допомогою ножа. Не треба робити занадто товсті квадратики – так сирники будуть довше смажитися і можуть підгоріти.
Інгредієнти:
- Сир кисломолочний – 500 г
- Яйця курячі – 1 шт.
- Цукор – 60 г
- Рисове борошно – 60 г
- Сіль – 2 г
- Олія соняшникова рафінована – за смаком
Читайте також: Ліниве хачапурі на сковороді – чудова ідея швидкого сніданку.
Як приготувати сирники-кубики
1. Змішайте сир, яйце, цукор, сіль і рисове борошно.
2. Сформуйте кульки діаметром 5 см, а потім надайте кожній кульці форму куба за допомогою ножа. Можна додатково обкачати кубики у рисовому борошні, щоб сирники тримали форму і не розлазилися.
3. Смажте сирники на олії з кожного боку по 2-3 хвилини на добре розігрітій сковороді.
4. Подавайте сирники з варенням або медом.