Всі знають, що варений буряк стає солодким і люблять його саме за цей смак. А як щодо шоколадного торта з буряка? Якщо вас заінтригувало поєднання солодкого овочу з какао, пропонуємо ідеальний рецепт для знайомства.
Експерти кулінарного сайту “Шуба” пропонують дещо цікавеньке для любителів шоколадної випічки – цей бісквіт варто приготувати.
Читайте також: Квадратні сирники, які тримають форму – діти будуть у захваті.
Варений буряк дуже солодкий і соковитий, тому тісто вийде вологим і насиченим. Цей диво-інгредієнт надасть торту приємну текстуру, а його смак взагалі не буде відчуватися. Під час випікання бісквіта дотримуйтеся традиційних правил, щоб він не впав і випікся рівномірно.
Підсилити шоколадний смак допоможе глазур – це той випадок, коли шоколаду багато не буває. Буряк треба зварити заздалегідь, а глазур найкраще смакуватиме з різних видів шоколаду – темного і молочного – з додаванням вершків.
Інгредієнти
Для тіста
- Борошно пшеничне – 200 г
- Сметана 15% – 200 г
- Какао-порошок – 50 г
- Цукор – 150 г
- Буряк варений – 200 г
- Цукор ванільний – 10 г
- Розпушувач – 12 г
- Олія соняшникова -100 мл
Для глазурі
- Вершки 15% -100 мл
- Шоколад чорний – 100 г
Читайте також: Чізкейк Сан Себастьян – рецепт того самого спаленого десерту з Іспанії.
Як приготувати буряково-шоколадний торт
1. Варені буряки очистьте, наріжте скибочками та перебийте на пюре у блендері.
2. Бурякове пюре змішайте з цукром, сметаною й олією.
3. Просійте борошно, додайте до нього какао, ванільний цукор, розпушувач і перемішайте.
4. З’єднайте бурякову масу із борошном і замісіть однорідне тісто.
5. Тісто викладіть у змащену олією форму і випікайте при 180°C 40 хвилин.
6. Для глазурі налийте у сотейник вершки, додайте подрібнений шоколад, нагрійте, постійно перемішуючи, і перед закипанням виключіть.
7. Полийте торт глазур’ю і поставте у холодильник до її застигання.