2.1 C
Kyiv
Середа, 18 Грудня, 2024

Буряково-шоколадний торт – рецепт оригінального десерту
(apostrophe.ua)

Найпопулярніші

Всі знають, що варений буряк стає солодким і люблять його саме за цей смак. А як щодо шоколадного торта з буряка? Якщо вас заінтригувало поєднання солодкого овочу з какао, пропонуємо ідеальний рецепт для знайомства.

Експерти кулінарного сайту “Шуба” пропонують дещо цікавеньке для любителів шоколадної випічки – цей бісквіт варто приготувати.

Читайте також: Квадратні сирники, які тримають форму – діти будуть у захваті.

Варений буряк дуже солодкий і соковитий, тому тісто вийде вологим і насиченим. Цей диво-інгредієнт надасть торту приємну текстуру, а його смак взагалі не буде відчуватися. Під час випікання бісквіта дотримуйтеся традиційних правил, щоб він не впав і випікся рівномірно.

Підсилити шоколадний смак допоможе глазур – це той випадок, коли шоколаду багато не буває. Буряк треба зварити заздалегідь, а глазур найкраще смакуватиме з різних видів шоколаду – темного і молочного – з додаванням вершків.

Інгредієнти

Для тіста

  • Борошно пшеничне – 200 г
  • Сметана 15% – 200 г
  • Какао-порошок – 50 г
  • Цукор – 150 г
  • Буряк варений – 200 г
  • Цукор ванільний – 10 г
  • Розпушувач – 12 г
  • Олія соняшникова -100 мл

Для глазурі

  • Вершки 15% -100 мл
  • Шоколад чорний – 100 г

Читайте також: Чізкейк Сан Себастьян – рецепт того самого спаленого десерту з Іспанії.

Як приготувати буряково-шоколадний торт

1. Варені буряки очистьте, наріжте скибочками та перебийте на пюре у блендері.

2. Бурякове пюре змішайте з цукром, сметаною й олією.

3. Просійте борошно, додайте до нього какао, ванільний цукор, розпушувач і перемішайте.

4. З’єднайте бурякову масу із борошном і замісіть однорідне тісто.

5. Тісто викладіть у змащену олією форму і випікайте при 180°C 40 хвилин.

6. Для глазурі налийте у сотейник вершки, додайте подрібнений шоколад, нагрійте, постійно перемішуючи, і перед закипанням виключіть.

7. Полийте торт глазур’ю і поставте у холодильник до її застигання.

Цікаві новини для вас:

  1. Грушевий тарт татен – приготуйте французький пиріг по-новому.
  2. Цей смак ніколи не набридне: рецепт шарлотки від мами Лілії Цвіт.
  3. Осінній десерт за 15 хвилин – рецепт простої випічки від Ектора Хіменеса-Браво.

Апостроф

Цікаве

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Останні новини