3.7 C
Kyiv
Середа, 18 Грудня, 2024

Як зробити глінтвейн вдома – найкращий рецепт з сухого вина
(apostrophe.ua)

Найпопулярніші

Коли холодних днів стає все більше, а світла менше, ми починаємо віддавати перевагу теплим напоям, які зігріють в осінні та зимові вечори. Що може бути краще за склянку смачного і ароматного глінтвейну – він здатний зігріти, об’єднати і розпалити пристрасть в серцях.

Фудблогерка Дарина Іванова розповіла, як приготувати глінтвейн в домашніх умовах, який завжди вдається.

Читайте також: Справжній німецький штолен, якій “дозріває” до Різдва – рецепт, який завжди вдається.

Без сумніву, це найкращий рецепт. Пʼянкий та ароматний напій – ідеальний спосіб грітися холодними вечорами”, – зазначила Дарина.

Інгредієнти:

  • сухе червоне вино (сухе!) – 700 мл
  • цукор (бажано коричневий або карамельний) – 75 г
  • мандарин середній – 1 шт
  • половина лимона
  • половина лайма
  • гвоздика – 6 суцвіть
  • паличка кориці
  • суцвіття анісу
  • лавровий лист – 1 шт
  • мускатний горіх – 1/4 шт
  • ванільний екстракт в кінці приготування або ванільний цукор на етапі додавання цукру

Читайте також: Чізкейк Сан Себастьян – рецепт того самого спаленого десерту з Іспанії.

Як приготувати ідеальний глінтвейн вдома

1. В каструлю кладемо цукор, додаємо шкірку з цитрусових (без білої гіркої частини) та сік одного мандарина.

2. Додаємо всі спеції і вливаємо 100 мл вина.

3. Ставимо на середній вогонь і варити, помішуючи, до розчинення цукру.

4. Збільшуємо температуру і доводимо суміш до кипіння.

5. Уварюємо напій ще 3-5 хвилин – він повинен стати злегка густим і мати вигляд глянцевого сиропу.

6. Зменшуємо температуру до мінімальної і вливаємо решту вина.

7. Готовий глінтвейн добре нагріваємо (до 5 хв).

8. Готовий напій розлийте в келихи і додати по кілька крапель ванільного екстракту.

За словами блогерки, для глінтвейну краще не брати солодке вино.

“Якщо ви його сильно нагрієте – весь алкоголь випарується, а який же тоді сенс в глінтвейні. Грійтеся, вдихайте аромат, кайфуйте та готуйте з насолодою!”, – резюмувала авторка відео.

Цікаві новини для вас:

  1. Грушевий тарт татен – приготуйте французький пиріг по-новому.
  2. Цей смак ніколи не набридне: рецепт шарлотки від мами Лілії Цвіт.
  3. Осінній десерт за 15 хвилин – рецепт простої випічки від Ектора Хіменеса-Браво.

Апостроф

Цікаве

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Останні новини