2.1 C
Kyiv
Середа, 18 Грудня, 2024

Як варити яйця, щоб вони не прилипали до шкаралупи
(apostrophe.ua)

Найпопулярніші

Здавалося б, процес варіння яєць настільки простий, що всі секрети вже давно розкрито. Їх варять в холодній воді, в окропі, занурюють в холодну воду відразу після варіння – ці способи вже давно всі спробували. Однак є один маловідомий трюк, який допоможе зберегти ваш час і нерви.

theLime радить перевірити цікавий лайфхак – перед тим, як зварити яйце, його треба проколоти голкою.

Читайте також: Як врятувати пересолену страву – допоможуть бабусині поради.

Для чого потрібен отвір у шкарлупі

Ця маленька дірочка від голки чи канцелярської кнопки допоможе у дуже важливому процесі, що неодмінно сподобається усім господиням. Через неї у яйце під час приготування потраплятиме рідина, яка зробить так, щоб шкарлупа не “приклеювалася” до білка. Тоді готові яйця будуть легко чиститися, а шкарлупа миттєво злітатиме з них.

Як правильно проколювати яйце

Цей отвір обов’язково треба робити на тупому боці яйця – саме там знаходиться повітряна камера, куди потраплятиме вода під час варіння. Якщо зробити отвір в іншому місці – посередині чи на гострому боці – шкарлупа може тріснути.

Читайте також: Варто додавати у страви частіше: названо 5 найкорисніших спецій.

Як правильно варити яйця

Щоб яйця не тріснули під час варіння, всипте у воду 2 столові ложки солі. У такому разі білок все одно не витече, навіть якщо шкаралупа трісне.

Яйця повинні бути кімнатної температури – якщо в окріп покласти холодні яйця, вони потріскаються і витече білок.

Краще варити яйця на повільному вогні.

Якщо яйця свіжі – до чотирьох днів, варіть їх на три хвилини довше.

Щоб яйця легше чистилися, залийте їх холодною водою і трохи надбийте.

Перевірити, чи яйце зварилося, можна, якщо його покрутити: крутиться швидко – зварилося, повільно – ще сире.

  • Раніше ми розповідали, як правильно зберігати яйця і як безпечно продовжити їх свіжість.
  • Читайте також на theLime, як зберегти хліб свіжим надовго.
  • Цікаві новини для вас:

    1. Сушений, заморожений і консервований: як зберігати часник, щоб завжди був свіжий.
    2. Як розморозити м’ясо з 5 хвилин: хитрий лайфхак.
    3. Як заморожувати яблука на зиму – три перевірені способи.

    Апостроф

    Цікаве

    НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

    введіть свій коментар!
    введіть тут своє ім'я

    Останні новини