2.1 C
Kyiv
Середа, 18 Грудня, 2024

Кіш з цибулею – як приготувати французький пиріг
(apostrophe.ua)

Найпопулярніші

Кіш — це французький відкритий пиріг з м’ясом, овочами, сиром та іншими інгредієнтами. Для того, щоб приготувати цю смачну та ситну страву, знадобиться не більше десяти інгредієнтів, близько години часу і духовка.

theLime ділиться простим рецептом ельзаського кіша з цибулею і розповідає його історію.

Читайте також: Кіш лорен – французький пиріг з куркою: як його приготувати в домашніх умовах.

Вважається, що кіш – це традиційна французька страва, що не зовсім так. Перший кіш родом із середньовічного королівства Лотарингія, яке довгий час було спірною територією між Німеччиною та Францією. Французьке слово “quiche” походить від німецького “kuchen”, яке перекладається як “пиріг”. Тобто, кіш – страва частково німецька, частково французька.

Перший, приготовлений за часів Середньовіччя, кіш – це був відкритий пиріг із яйцями, гірчицею та копченим беконом. Пізніше до рецепту додали сир – такий пиріг називається кіш лорен, лотарингський пиріг або просто кіш із сиром. Якщо додати в кіш цибулю, вийде ельзаський кіш. Буває також кіш із грибами, кіш із шпинатом, кіш із помідорами, вегетаріанський кіш.

Цей смачний пиріг готується дуже просто. Для його приготування потрібна основа з пісочного тіста, на яку викладаємо обсмажену цибулю. Запікається кіш під заливкою з кисломолочного сиру, твердого сиру та вершків. Ельзаський кіш із цибулею смачний навіть холодним.

Читайте також: Як зробити смачний осетинський пиріг із картоплею та сиром: докладний рецепт.

Інгредієнти

Для тіста

  • Борошно пшеничне – 200 г
  • Масло вершкове 73% – 125 г
  • Яйця курячі – 1 шт.
  • Холодна вода – 60 мл
  • Сіль – за смаком

Для начинки

  • Цибуля жовта ріпчаста – 6 шт.
  • Олія соняшникова – 45 мл
  • Сіль за смаком
  • Цукор за смаком

Для заливки

  • Сир твердий – 100 г
  • Сир кисломолочний – 100 г
  • Вершки 15% – 200 мл
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Петрушка – гілочка
  • Сіль – за смаком
  • Червоний перець чилі – за смаком

Читайте також: Що таке бурек і як приготувати цей простий турецький пиріг із м’ясною начинкою.

Як приготувати ельзаський кіш з цибулею

1. Для тіста у чашу блендера всипте просіяне борошно і дрібку солі. Додайте нарізане кубиками холодне вершкове масло. Подрібніть блендером до однорідної маси – суміш має виглядати, наче крихти.

2. В суміш борошна і масла розбийте одне яйце, поступово додайте холодну воду (по 1 ст. л.) і замісіть тісто.

3. Загорніть тісто у харчову плівку та поставте в холодильник на 30 хвилин – 1 годину.

4. Для начинки ріпчасту цибулю розріжте на 4-6 частинок, залежно від розміру, або півкільцями. Обсмажте цибулю у розігрітій сковороді на олії час від часу перемішуючи, поки вона не стане м’яка і прозора (приблизно 20-30 хвилин).

5. Додайте до обсмаженої цибулі сіль, і цукор до свого смаку.

6. Охолоджене тісто розкачайте у вигляді основи для вашого кіша, викладіть у застелену пергаментом форму і проколіть виделкою по поверхні тіста.

7. Випікайте основу в розігрітій до 200°С духовці 15-20 хвилин.

8. Для заливки до вершків додайте кисломолочний сир, 2 яйця, сіль, мелений перець та порізану петрушку. Твердий сир натріть на терці і додайте до вершкової суміші, все ретельно перемішайте.

9. В основу з тіста викладіть начинку з цибулі і зверху все залийте вершково-сирною масою.

10. Запікаємо в розігрітій до 180°С духовці приблизно 30-40 хвилин, поки поверхня кіша не підрум`янитися.

Цікаві новини для вас:

  1. Як приготувати пастуший пиріг з фаршем: простий рецепт британської страви.
  2. Як приготувати вдома грузинську ачму: рецепт з місцевої кухні.
  3. Заливний пиріг з капустою дуже легко готувати – цей рецепт варто спробувати хоч раз.

Апостроф

Цікаве

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Останні новини