3.7 C
Kyiv
Середа, 18 Грудня, 2024

Салат Шуба у формі торта
(apostrophe.ua)

Найпопулярніші

Хто не любить знайомий з дитинства салат, який має романтичну назву “Оселедець під шубою” або ж просто “Шуба”? Цей кулінарний артефакт радянської кухні пізнього періоду став шалено популярним у 1970-х роках, без нього не обходилося жодне свято в радянській родині, а на новорічному столі він займав своє гідне місце поряд із “Олів’є”.

Фудеспертка Світлана Левицька пропонує дати цьому салату нове життя і прикрасити свій стіл тортиком-салатом за мотивами “Шуби”.

Читайте також: Святковий варіант салату “Олів’є” – здивуйте своїх гостей.

Родзинка цього тортика – в буряковому мусі, який надає салату розкішного вигляду.

“До речі, не всі в цей салат додають яйця і багатьох цей інгредієнт дивує. А мені з ними дуже ніжно”, – зазначила Світлана.

Для святкового оформлення торта-салату знадобляться дві розʼємні форми різного діаметру (20 і 22 см), а також блендер для збивання мусу.

Інгредієнти:

  • Буряк – 500 г
  • Оселедець – 1 шт
  • Дві великих картоплини
  • Дві морквини
  • Цибулина
  • Яйця – 4 шт
  • Майонез для змащування (його кількість залежить від того, якої соковитості салат ви любите)
  • Олія для змащування форм
  • Сіль, перець
  • Оцет
  • Цукор
  • Желатин – 9 г на 500 г буряка

Читайте також: Готується за лічені хвилини: рецепт легкого салату з консервованим тунцем.

Як приготувати торт-салат “Шуба” під буряковим мусом

1. Всі овочі та яйця відварюємо і охолоджуємо.

2. Оселедець чистимо і нарізаємо кубиками.

3. Цибулю ріжемо кубиками, додаємо 0.5 ч.л солі, 1 ч.л цукру, збризкуємо оцтом і залишаємо маринуватись.

4. Всі овочі і яйця натираємо на тертку. Буряк натираємо і залишаємо в блендері.

5. Зливаємо з цибулі рідину, додаємо оселедця і перемішуємо.

6. Меншу форму (діаметром 20 см) змащуємо олією і ставимо на тарілку. Викладаємо на дно терту картоплю, трохи змащуємо майонезом. Зверху висипаємо оселедця з цибулею, розрівнюємо. Викладаємо моркву, знову змащуємо майонез, наступний шар – яйця і трохи майонезу.

7. 9 г желатину розчиняємо в 50 мл води і залишаємо набухати.

8. До буряка додаємо 2-3 ст.л майонезу, сіль і перець за смаком, а потім перебиваємо блендером в однорідну масу.

9. Желатин прогріваємо до розчинення і вливаємо до буряка під час збивання.

10. З тортика обережно знімаємо меншу форму і ставимо більшу, попередньо змастивши її олією.

11. Заливаємо тортик буряковою масою, наче глазур’ю, і розрівнюємо.

12. Відправляємо у холодильник щонайменше на 2-3 години, щоб торт-салат настоявся, а “глазур” захолола.

Цікаві новини для вас:

  1. Найпопулярніший у світі салат: як приготувати Цезар зі смачною заправкою.
  2. Нестандартний рецепт: як приготувати салат з крабовими паличками та червонокачанною капустою.
  3. 5 салатів на Новий рік, які вже набили оскому – чим їх замінити.

Апостроф

Цікаве

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Останні новини