Всі ми знаємо, як зручно купити ковбасу в магазині, але набагато краще і корисніше зробити її вдома. Тим більше, що для цього не потрібно докладати дуже багато зусиль – її готувати дуже легко. Домашня ковбаса – це завжди смачно, корисно та без жодних добавок!
Рецептом приготування домашньої курячої ковбаси поділився відомий шеф-кухар і блогер Ектор Хіменес-Браво у своєму Instagram.
Читайте також: Картопляні кульки з сиром – рецепт оригінальної страви від Ектора.
Домашня ковбаса за цим рецептом має приємний вершковий смак і пікантну скоринку завдяки копченій паприці.
Інгредієнти:
- Куряче філе — 500 г;
- Курячий фарш — 500 г;
- Сіль — 1 ч.л;
- Перець чорний мелений — ½ ч.л;
- Часник сухий — 1 ч.л;
- Вершки — 100 мл;
- Копчена паприка — 1 ч.л.
Читайте також: Його обожнюють за пікантний смак і аромат: як приготувати смачний гратен з картоплі і сиру.
Як приготувати домашню курячу ковбасу
1. Змішати подрібнене філе, фарш, сіль, перець, часник і вершки.
2. М’ясну масу замісіть до однорідного стану, накрийте харчовою плівкою і дати постояти.
3. Рукав для запікання розріжте за формою ковбаски і посипте паприкою, викладіть на плівку фарш, розрівняйте і скрутіть в ковбаску.
4. Готову ковбаску скріпіть по краях.
5. На застелене пергаментом деко покладіть ковбаски і запікайте в розігрітій до 180° духовці 40-50 хвилин до готовності.
6. Готову курячу ковбасу залиште постояти у вимкненій духовці ще на 30 хв.