3.7 C
Kyiv
Середа, 18 Грудня, 2024

Сало в квасі – рецепт давньої української страви
(apostrophe.ua)

Найпопулярніші

Якщо вам цікаво, що їли українці багато років тому – приготуйте сало в квасі. Це давній спосіб нетривалого зберігання свіжини – так сало може зберігатися до двох тижнів. А ще це дуже смачно і красиво.

Як приготувати сало в квасі за давнім українським рецептом, розповіла фудекспертка Світлана Левицька.

Читайте також: Яким був український борщ 300 років тому: справжній автентичний рецепт.

Вона розповіла сумну історію цього рецепта.

“Ідею взяла із книги Олі Кольорово, яку вбила російська ракета у ТЦ “Амстор” у м. Кременчук. Як і обіцяла, поступово готуватиму і зніматиму зібрані Олею рецепти, щоб її справа по відродженню давніх українських рецептів продовжувала жити”, – розповіла Світлана.

Сало для цієї закуски треба брати з мʼясними прожилками, обсмалене на соломі і вже запашне.

“За книгою Олі ідеально взяти підчеревину, але підійде будь-яке”, – додала блогерка.

Сало за цим рецептом маринують у буряковому квасі, який треба приготувати заздалегідь. Для цього буряки треба почистити, нарізати шматками, скласти в банку і залити чистою водою. Буряк зазвичай кваситься при кімнатній температурі впродовж двох тижнів.

Читайте також: Як приготувати ідеальну картоплю по-селянськи – секрет хрумкої скоринки.

Інгредієнти:

  • Сало – 1 кг
  • Сіль – 1 ст.л
  • Перець горошком – штук 10
  • Перець духмяний – штук 5
  • Кілька лаврових листів
  • Буряковий квас

1. Сало варимо у каструлі протягом години.

2. Зливаємо розсіл, складаємо у банки і заливаємо буряковим квасом.

3. Відправляємо в холод на тиждень.

“Це сало виходить не тільки смачне, а й дуже яскраве – прикрасить будь-який стіл!”, – додала Світлана.

Цікаві новини для вас:

  1. Готуємо українські палюшки – особливий рецепт лінивих вареників.
  2. Лиганці – це карпатські вареники без борошна: як приготувати смачну українську страву.
  3. Деруни з курячим філе і без борошна: дізнайтеся, як зробити цю просту страву.

Апостроф

Цікаве

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Останні новини