Якщо вам цікаво, що їли українці багато років тому – приготуйте сало в квасі. Це давній спосіб нетривалого зберігання свіжини – так сало може зберігатися до двох тижнів. А ще це дуже смачно і красиво.
Як приготувати сало в квасі за давнім українським рецептом, розповіла фудекспертка Світлана Левицька.
Читайте також: Яким був український борщ 300 років тому: справжній автентичний рецепт.
Вона розповіла сумну історію цього рецепта.
“Ідею взяла із книги Олі Кольорово, яку вбила російська ракета у ТЦ “Амстор” у м. Кременчук. Як і обіцяла, поступово готуватиму і зніматиму зібрані Олею рецепти, щоб її справа по відродженню давніх українських рецептів продовжувала жити”, – розповіла Світлана.
Сало для цієї закуски треба брати з мʼясними прожилками, обсмалене на соломі і вже запашне.
“За книгою Олі ідеально взяти підчеревину, але підійде будь-яке”, – додала блогерка.
Сало за цим рецептом маринують у буряковому квасі, який треба приготувати заздалегідь. Для цього буряки треба почистити, нарізати шматками, скласти в банку і залити чистою водою. Буряк зазвичай кваситься при кімнатній температурі впродовж двох тижнів.
Читайте також: Як приготувати ідеальну картоплю по-селянськи – секрет хрумкої скоринки.
Інгредієнти:
- Сало – 1 кг
- Сіль – 1 ст.л
- Перець горошком – штук 10
- Перець духмяний – штук 5
- Кілька лаврових листів
- Буряковий квас
1. Сало варимо у каструлі протягом години.
2. Зливаємо розсіл, складаємо у банки і заливаємо буряковим квасом.
3. Відправляємо в холод на тиждень.
“Це сало виходить не тільки смачне, а й дуже яскраве – прикрасить будь-який стіл!”, – додала Світлана.