Цікавий рецепт фаршированих грибів
Це надзвичайно проста та бюджетна закуска, яка першою розлітається зі святкового столу. Ніжний смак печериці поєднується з тягучим сиром, обсмаженою цибулькою, часничком та сметаною створюючи справжній кулінарний хіт. Рецептом поділився шеф-кухар Євген Клопотенко.
Читайте також: Лінивий рецепт – як просто приготувати піцу з лаваша
У рецепті використали королівські печериці, які вирізняються коричневим кольором капелюшка, виразнішими смаком і ароматом та, зазвичай, більшим розміром. Втім, ви можете взяти і звичайні білі печериці, головне, аби вони були великі, з широкими капелюшками та без пошкоджень.
Інгредієнти:
- Печериці 10-12 шт
- Цибуля 1 шт
- Часник 1 зубчик
- Сметана 1 ст л
- Твердий сир 100 г
- Перець та сіль за смаком
- Олія 2 ст л
Спосіб приготування:
Видаліть ніжку з печериць, поріжте її дрібними кубиками. Цибулю почистьте, і також нашаткуйте кубиками.
Розігрійте пательню з 2 ст. л. олії, викладіть нарізані ніжки печериць з цибулею, розчавлений зубчик часнику та обсмажте їх 5 хв. Зніміть овочі з вогню та викладіть в миску.
Додайте до овочів 50 г сиру, 1 ст. л. сметани, сіль та перець до смаку. Перемішайте начинку та викладіть її всередину печериць.
Викладіть фаршировані печериці на застелене пергаментом деко, присипте їх 50 г тертого сиру та запікайте 15 хв у розігрітій до 180 градусів духовці.
Раніше ми розповідали про рецепт смачного паштету від Євгена Клопотенка. Його можна легко приготувати, навіть коли вдома немає світла та газу.