Ідея смачної пісної страви – готуємо рулет з лаваша з картоплею і грибами
Лаваші з картоплею і грибами — смачна ідея пісної страви для сніданку або перекусу. Особливо рецепт стане у пригоді тим, хто постує, або ж веганам і вегетаріанцям. Так вважають на сайті “Шуба”, де поділились цим смачним рецептом.
Читайте також: Здивуйте гостей – простий у приготуванні та дуже смачний омлетний рулет за рецептом кухарів із села Запорізької області
Для цього рецепта знадобляться тонкі лаваші прямокутної форми. Для страви підійдуть будь-які гриби, найпростіше взяти печериці. Знадобиться також трішки цибулі та спецій. Гриби краще порізати їх дрібно. Також можна вже підсмажені гриби подрібнити у блендері до невеличких шматочків.
Що потрібно для приготування (на 4 порції)
Тонкий лаваш – 2 шт.
Картопля – 400 г
Печериці – 300 г
Цибуля жовта ріпчаста – 1 шт.
Сіль за смаком
Перець чорний мелений за смаком
Зелень за смаком
Олія соняшникова – 60 мл.
Як готувати
Картоплю почистьте, помийте і зваріть до готовності у підсоленій воді протягом 20-30 хвилин. Воду злийте, картоплю пюруйте, додайте подрібнену зелень і розмішайте.
Цибулю почистьте і подрібніть. Смажте на олії до м’якості.
Печериці наріжте невеликими кубиками, додайте до цибулі, посоліть, поперчіть і смажте 15 хвилин. Потім додайте до картоплі та перемішайте.
Читайте також: Готуємо без світла і газу – рецепт смачного паштету від Євгена Клопотенка
Викладіть половину начинки на лаваш і розподіліть. Накрийте другим лавашем, розкладіть решту начинки і згорніть рулетом. Поріжте його на шматочки завтовшки 3 см.
Підрум’яньте їх на сковороді з олією з двох боків.
Ми писали, що у запорізькому музеї будуть малювати кавою – відбудеться майстер-клас.