Рецепт смачних пончиків без молока та яєць
Зараз триває Різдвяний піст, проте час від часу все одно треба радувати себе чимось смачненьким. Сьогодні пропонуємо вам приготувати пісні пончики за рецептом господині Магдалини Шершун. Ним вона поділилася у кулінарній спільноті на фейсбуці.
Читайте також: Що приготувати в Різдвяний піст – три цікавих рецепти
“Дуже смачні, пухкі, м’якенькі, ніжні, просто тануть у роті. Рекомендую приготувати – рецепт універсальний, хороший, перевірений роками, випробуваний часом”, – написала про ці пончики господиня.
Складники
- вода – 0,5 мл
- дріжджі – 50 грамів
- сіль – 1 чайна ложка без гірки
- цукор – 100 грамів
- олія рафінована -100 грам
- борошно -1 кг (+-)
Приготування:
1. У місткість для приготування влити воду, додати сіль, цукор, олію – закип’ятити, остудити до теплого стану, додати дріжджі, вимішати.
2. Потім додати попередньо просіяне борошно в три етапи, замісити м’яке, еластичне тісто, накрити харчовою плівкою, поставити в тепле місце на 1,5 години.
3. Під час першого підйому тіста, злегка обім’яти його, дати тістові ще раз підійти, потім розкачати не дуже тонкий пласт.
4. Виробляти пончики стаканчиком, жарити у фритюрі (тобто у великій кількості олії) з обох сторін до зарум’янення, посипати цукровою пудрою.
Раніше ми розповідали, як приготувати смачні котлети з квасолі за рецептом Євгена Клопотенка.