2.1 C
Kyiv
Середа, 18 Грудня, 2024

Як приготувати справжні різдвяні імбирні пряники – Євген Клопотенко розповів секрети
(zprz.city)

Найпопулярніші



Рецепт справжній різдвяних пряників

Імбирні пряники завжди асоціюються з зимовими святами, коли хочеться більше часу проводити з рідними. А приготування такої випічки просто ідеально підходить для цього. Чому б не зібратися у колі близьких та не спекти цю смакоту? Тим паче, що готується печиво за рецептом шеф-кухаря Євгена Клопотенка, доволі просто та швидко.

Читайте також: Смачні, пухкі та м’якенькі – рецепт пісних пончиків від досвідченої господині

Спеції для пряників

Імбирні пряники можна робити по-різному. Зрозуміла річ, що до тіста потрібно додати мелений імбир та корицю, бо вони разом дуже добре смакують. А от далі все залежить від ваших смакових уподобань та готовності експериментувати. Наприклад, можна взяти трошки меленої гвоздики або кардамону для інтенсивності смаку. Мускатний горіх підкреслює теплоту спецій й додає випічці легкі горіхові нотки. Якщо цього вам замало, додайте дрібку чорного меленого перцю. Це дає тісту легку перчинку та робить аромат печива глибшим та цікавішим.

Поради з приготування тіста

Якщо у вас є достатньо часу, загорніть тісто в плівку та поставте в холодильник мінімум на 1-2 години (а краще на ніч). Це допоможе тісту стати щільнішим, а пряникам – більш рівними під час випікання. Але як тільки дістанете тісто з холодильника, дайте йому полежати 5-10 хвилин, щоб воно трохи розм’якло. Памʼятайте, що товщина розкачаного тіста впливає на кінцевий результат. Чим товстіше корж, тим мʼякше будуть готові пряники.

Інгредієнти:

Для пряників








  • Мед 100 г
  • Масло 100 г
  • Цукор 50 г
  • Сода 0,5 ч л
  • Кориця 1 ч л
  • Мелений імбир 1 ч л
  • Яйця 2 шт
  • Борошно 400 г

Для меренги:



  • Яєчні білки 2 шт
  • Цукор 100 г
  • Лимонний сік 1 ч л

Спосіб приготування:

Змішайте у сотейнику 100 г меду, 100 г масла, 50 г цукру, 0,5 ч. л. соди, 1 ч. л. кориці, 1 ч. л. меленого імбиру. Поставте його на маленький вогонь та варіть до кипіння, постійно помішуючи. Коли суміш почне пінитися, зніміть з вогню та додайте дрібку солі.

Дайте суміші охолонути, постійно помішуючи її протягом 1-2 хвилин. Додайте 2 яйця та перемішайте. Далі додайте 400 г борошна та вимішайте тісто та дайте йому відпочити протягом 10-15 хвилин у харчовій плівці у холодильнику.

Розкачайте тісто між двома листами пергаменту у корж товщиною 0,5 см. Виріжте печиво за допомогою тематичних фігурок. Викладіть печиво на деко з пергаментом. Випікайте печиво протягом 10-12 хвилин при 180 градусах. Орієнтуйтесь на свою духовку. Готове печиво охолодіть.

Для меренги на паровій бані збийте 2 яєчних білки, 100 г цукру та 1 ч. л. лимонного соку. Збивайте, поки маса не загусне. Викладіть меренгу у кондитерський мішок та прикрасьте готове печиво. Дайте мерензі застити та подавайте до столу. Нехай смакує!

Раніше ми писали, що приготувати в Різдвяний піст. Піст – це час, коли християни намагаються приділяти більше часу своїм думкам та молитві, обмежувати себе в їжі та розвагах та чинити благодійність. Їсти скоромне (не пісну їжу) можна буде лише з 25 грудня, вже на саме Різдво.


ZPRZ.CITY

Цікаве

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Останні новини