Звільнений з полону військовослужбовець Іван Бабушкін нещодавно відкрив у Запоріжжі кав’ярню “Liberty”
До війни Іван Бабушкін починав працювати в ІТ-сфері, а у 2019 році пішов служити до Нацгвардії. Повномасштабне вторгнення його підрозділ зустрів у Маріуполі. Хлопець брав участь у захисті міста, а потім – майже дворічний полон.
Читайте також: Повернення ветеранів війни на роботу в цивільному житті: які вакансії пропонують у Запоріжжі
31 січня 2024 року під час чергового обміну Івана було звільнено з полону. Згодом ветеран зрозумів, що до мирної професії повернутися не зможе, тому разом із дружиною Анною вирішив започаткувати власну справу у Запоріжжі. Про це розповіли на сайті ЗОДА.
Іван Бабушкін відкрив у Запоріжжі кав’ярню з символічною назвою “Liberty“, що в перекладі з англійського означає “свобода”. Перші поціновувачі вже оцінили смак кави та солодощів, що пропонує заклад.
“Ми з дружиною вдвох відкрили кав’ярню. Самостійно зробили ремонт, щоб наші відвідувачі різного віку почувалися комфортно. Але найголовніше – у нас дійсно смачна кава. І по десертах – дуже класний вибір. Найближчим часом плануємо додати до меню сніданки. І обов’язково робитемомо знижки для ветеранів”, – розповів власник кав’ярні.
Для Івана кав’ярня – це більше, ніж спосіб заробляти гроші. Він розраховує, що його заклад стане місцем проведення зустрічей, ветеранських зборів, де людям буде приємно спілкуватися.
“Крім того, як би пафосно це не звучало, я сплачую податки, а отже зміцнюю економіку нашого міста. А ще мені ця справа до душі. Мені подобається те, що я роблю. Це для мене своєрідна адаптація до цивільного життя. За перший тиждень роботи кав’ярні відчув велику підтримку від рідних, друзів, побратимів, простих відвідувачів. Їхні відгуки надихають та змушують працювати ще краще”, – поділився Іван Бабушкін.
Дружина Івана Анна закінчила курси барист і тепер допомагає чоловіку обслуговувати клієнтів. Студентка Олександра вперше завітала до кав’ярні – каже, що кава їй сподобалася:
“Дуже люблю каву, п’ю її кожного дня. Тут готують дуже смачно. Тому, думаю, буду заходити в цей заклад іще”.
Кава у «Ліберті» сподобалася і військовослужбовцю Сергію. Про відкриття кав’ярні він дізнався с фейсбуку. Зайшов, познайомився із власником. З’ясувалося, що вони служили в одній військовій частині.
Читайте також: “Втратили все, але не побоялися почати власну справу на новому місці” – як родина з Мелітополя зуміла відкрити у Запоріжжі пекарню
“Я тепер тут буду постійним клієнтом. І хлопцям зі свого підрозділу скажу, щоб по можливості заходили, пили смачну каву. Будемо підтримувати свого побратима!” – пообіцяв нацгвардієць Сергій.
Ми писали, що оборонці Маріуполя опанували у Франції тонкощі високої кухні – отримали нову професію у кулінарній школі “Cuisine Mode d’Emploi(s)” у Тулузі.
Фото з сайту ЗОДА