3.7 C
Kyiv
Середа, 18 Грудня, 2024

Салати на Новий рік 2025
(apostrophe.ua)

Найпопулярніші

Щороку з наближенням улюбленого свята всіх дітей і дорослих – Нового року, господині придумують цікаве новорічне меню, щоб потішити своїх близьких смачненьким. І напевно, кожен задумувався над тим, які ж приготувати нові і цікаві салати до новорічного столу замість класичних Олів’є і Шуби.

theLime зібрав прості рецепти смачних салатів, що стануть прикрасою вашого столу і освіжать новорічне меню.

Читайте також: Святковий варіант улюбленої “Шуби” – цей торт-салат стане прикрасою столу.

Новий 2025 рік пройде під знаком Зеленої Деревʼяної Змії, яка закликає до гармонії та комфорту, тому головне – приготувати страви, які вам дійсно подобаються, а тому принесуть задоволення вам та вашим гостям.

Салат Марфа від Ольги Матвей

Відома фудблогерка назвала цей дуже смачний салат з квасолею, куркою та грибами серйозним конкурентом Олів’є. В ньому замість картоплі використовується квасоля, тож він буде і легшим, і ситнішим.

Інгредієнти

  • квасоля консервована 150 г
  • куряча грудка 200 г
  • морква відварена 1 шт.
  • яйця 3 шт.
  • мариновані гриби 150 г
  • мариновані огірки 2 шт.
  • свіжий огірок 1 шт.
  • цибуля 1 шт.
  • майонез та кріп
  • часник за бажанням

Як приготувати салат Марфа

1. У підсоленій воді зі спеціями відваріть куряче філе, а потім його остудіть в бульйоні – тоді воно вийде соковитим. Яйця і моркву відваріть окремо в підсоленій воді. Наріжте їх кубиками, як на Олів’є, а яйця ще трохи посічіть ножем.

2. Додайте консервовану або відварену квасолю. Наріжте мариновані гриби та огірки обох видів кубиками і максимально дрібно – половини цибулини. З’єднайте всі інгредієнти і посоліть за смаком.

3. Додайте до майонезу пропущений через прес часник, нарізаний кріп, змішайте все і цим соусом заправте салат. Подавайте у великому салатнику, зверху салат можна прикрасити грибочками і гілочками зелені.

Читайте також: Святковий варіант салату “Олів’є” – здивуйте своїх гостей.

Салат з язика від Володимира Ярославського

Зірка “Майстер Шеф” Володимир Ярославський запропонував рецепт салату з м’яким та ніжним смаком. Він не дуже схожий на Олів’є, але ще смачніший і, за словами шефа, нагадує дитячі роки.

Інгредієнти:

  • відварені яйця – 2 шт.
  • відварений язик – 140 г
  • свіжий огірок – 100 г
  • зелений горошок – 80 г
  • майонез (краще зробити домашній) – 90 г
  • ніжна гірчиця – 10 г,
  • сіль,
  • перець,
  • зелень петрушки або кріп та естрагон

Як приготувати салат з язика

1. Холодний відварений язик наріжте брусочками приблизно товщиною 2-3 мм і довжиною 5 см.

2. Так само наріжте огірок.

3. Заморожений зелений горошок покладіть у киплячу підсолену воду і відваріть 5-6 хвилин з моменту закипання. Відкиньте на сито і дайте охолонути.

4. Яйця зваріть круто, охолодіть, витягніть жовтки і розітріть їх виделкою з гірчицею і сіллю. За бажанням додайте чорний перець.

5. Яєчні білки також наріжте соломкою.

6. Зелень подрібніть.

7. Змішайте всі інгредієнти.

“Цей салат добре зберігає свій смак навіть наступного дня. Якщо у вас немає язика, можна успішно замінити його відвареним та очищеним серцем”, – розповів Ярославський.

Читайте також: Готується за лічені хвилини: рецепт легкого салату з консервованим тунцем.

Салат з шинкою та овочами під йогуртовою заправкою від Євгена Клопотенка

Відомий шеф-кухар назвав цей салат альтернативою Олів’є.

“Тут в інгредієнтах і ніжна відварена картопелька, і солодка морква, а замість вареної ковбаси — шинка. Оригінальності салату додадуть волоські горіхи, оливки та коріандр. А заправити всю цю смакоту пропонуємо соусом на основі йогурту, з додаванням часнику і кропу”, – радить Клопотенко.

Інгредієнти:

  • 3-4 картоплини середнього розміру
  • 1 морква
  • 250 г шинки
  • 50 г волоських горіхів
  • 100 г оливок
  • ½ ч. л. меленого коріандру
  • сіль та перець до смаку

Для соусу:

  • 150 г натурального йогурту
  • 10 гілочок кропу
  • 2 зубчики часнику

Як приготувати салат із шинкою, картоплею та йогуртовою заправкою

1. Моркву та картоплю помийте, висушіть, викладіть у форму або на деко та запікайте 30 хвилин за температури 180 градусів.

2. Після того, як овочі повністю охолонуть, наріжте їх середніми кубиками і складіть у миску.

3. 250 г шинки також наріжте середніми кубиками, додайте до моркви та картоплі.

4. Додайте в салат 100 г оливок та 50 г подрібнених волоських горіхів.

5. Для заправки дрібно наріжте 10 гілочок кропу та подрібніть 2 зубчики часнику. У окремій мисці змішайте подрібнений кріп, часник, 150 г натурального йогурту та ретельно перемішайте.

6. Заправте салат соусом.

  • Раніше ми розповіли, як приготувати смачний салат нашвидкуруч із доступних інгредієнтів.
  • Читайте також на theLime, як приготувати ідеальну картоплю по-селянськи.

    Цікаві новини для вас:

    1. Найпопулярніший у світі салат: як приготувати Цезар зі смачною заправкою.
    2. Нестандартний рецепт: як приготувати салат з крабовими паличками та червонокачанною капустою.
    3. 5 салатів на Новий рік, які вже набили оскому – чим їх замінити.
  • Апостроф

    Цікаве

    НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

    введіть свій коментар!
    введіть тут своє ім'я

    Останні новини